Uluslararası Engelli Gençlik Festivali başlıyor

29 Kasım 2012 Perşembe 14:00
Uluslararası Engelli Gençlik Festivali başlıyor






ADANA (CİHAN)- Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından bu yıl 8.'si düzenlenecek Uluslararası Engelli Gençlik Festivali' 30 Kasım-04 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

'Birlikte yaşamanın engelli yoktur, her insanın engelli adayı olduğu' mesajının verileceği organizasyona Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya'nın yanı sıra Diyarbakır, Trabzon ve Ankara'dan gelecek konuklar Adana'da beş gün ağırlanacak.

Renkli görüntülere sahne olması beklenen etkinlik kapsamında Yrd. Dr. Ayten Düzkantar Uysal'ın konuşmacı olarak katılacağı 'Engelli çocuklarda cinsel gelişim ve cinsiyet konulu konferans gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Uluslar arası Engelli Festivali'nin 23 Nisan Çocuk Bayramı gibi dünyada tek etkinlik olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında Aldırmaz, Adana'nın 'Engelsiz kent, engelsiz ülke' anlayışında çok önemli bir noktada olduğunu kaydetti. Birlikte yaşamanın engellinin bulunmadığını vurgulayan Aldırmaz, insanın hayatı boyunca 'çocuk ve yaşlı iken' iki kez engelli hale düştüğünü dile getirdi. Bu açından bütün mekan ve düşüncelerin engelsiz hale getirilmesinin önemine dikkat çeken Aldırmaz, bunun için özel gayret gösterdiklerini anlattı. Festivalin engelli sorunlarının çözümü için toplumsal ve yönetsel farkındalık meydana getirmek ve imkan tanındığında bu kişilerin neler yapabileceklerini göstermeyi amaçladığını aktaran Aldırmaz, engellilerle ilgili birde kampüs yapılacağını bildirdi.

Sadece yerel yönetimlerin değil, iş yerleri ile sosyal donatıların da engelsiz olması gerektiğinin altını çizen Aldırmaz, Hedefimiz, okul, ibadethaneleri ve umuma açık yerleri engelsiz hale getirmektir. Özel sektörü mekanlarını bu anlayışa göre düzenlemeye davet ediyorum. Bir iş yeri bu şekilde inşa edilmişse kapısına 'Bu işleri engelsizdir, teşekkür ederiz' yazılı plaketi asacağız. Tam tersi bir durumda 'Bu işyeri engellidir' yazısı ile uyaracağız. Herkes kartvizitine de engelsiz hale getirsin.diye konuştu. Aldırmaz, aktiviteye katılan misafirlerin Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edeceğini sözlerine ekeldi.

Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya ise kentteki 52 engelli sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini söyledi. Aynı zamanda 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Karakaya, şölen havasındaki faaliyete yaklaşık 2 bin 500 davetli beklediklerini kaydetti. Festival programı hakkında bilgi veren Karakaya, bu çalışmalarda vatandaşın kendilerini yalnız bırakmamasını istedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.