Yabancılar Türk öğrenciler için Noel Pazarı kurdu

11 Aralık 2012 Salı 15:20
Yabancılar Türk öğrenciler için Noel Pazarı kurdu






MUĞLA (CİHAN)- Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik olarak yaşayan yabancılar, geliri çocuklar için kullanılmak üzere Noel Pazarı düzenledi.

Fethiye Ulusal Grup (FIG), Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ve Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından Çalış sahilinde kurulan Noel Pazarı´na Antalya, Denizli, Kaş ve Bodrum´dan çok sayıda yabancı katıldı.

Yabancılar evlerindeki kullanmadıkları eşyaları ve yaptıkları yiyecekleri pazara getirerek burada satmaya çalıştı. Aralarında İngiliz ve İskoç Uyruklu vatandaşlarında yoğun olduğu tezgah sahipleri havanın yağmurlu olmasına rağmen yoğun ilgi ile karşılaştı. Noel kıyafetlerinin yanı sıra değişik kostümler içerisinde satış yapan yabancılar Noel pazarından elde ettikleri gelirle öğrencilerin eğitimine katkı koyacak.

10 yıl önce Fethiye'ye yerleşen Jessica Hibbert(25) de Noel Pazarı'nda stant açan yabancılar arasında yer aldı. Annesi ile birlikte yaptığı İngiliz usulü pasta ve börek çeşitlerini satan Hibbert, insanların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çalış Çocuklara Destek Grubu Başkanı Peter Clark, insanların yağmura rağmen pazara ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Clark, Aralarında yabancıların da bulunduğu toplam 170 stant bu pazarda yer aldı. Elde ettiğimiz gelirle 20 çocuğa burs verilecek. Pazarımız çok güzel. İlgi bizleri mutlu etti. Bodrum, Marmaris, Denizli ve Antalya´dan yabancı uyruklu vatandalar bu pazarda bulunuyor. Daha çok Noel´e uygun hediyelik eşyalar satılmaktadır. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.