Yargısız infaz yapan Albay'ın davası ertelendi

11 Aralık 2012 Salı 12:55
Yargısız infaz yapan Albay'ın davası ertelendi






VAN (CİHAN)- Van'da 3 yıl önce 3 kişiyi kurşuna dizdirdiği iddia edilen eski Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün ile 16 muvazzaf asker hakkında Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 11 Ocak 2013 tarihine erteledi.

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak köyü yakınlarında 7 Ekim 2009 tarihinde çıkan çatışmada 2 PKK'lı ve sivil İbrahim Atabay ölü ele geçirilmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ileri safhasında Savcılık eski Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün'ün teslim olan 2 PKK'lı ve İbrahim Atabay'ın infaz emrini verdiği bilgisine ulaştı. Soruşturmayı yürüten Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı'nın hazırladığı iddianame Erciş Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkarılan eski Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İ. ile 18 muvazzaf asker, hazırlanan iddianame kapsamında ifade verdi.

Savcılık, Van Jandarma Alay Komutanı olarak albay rütbesiyle görev yapan şüpheli Vecihi Halil İ.'nin ve emri altında görev yapan olay tarihinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) taburunda istihbarat subayı olan Binbaşı Hakan B. ve JÖH Bölük Komutanı olan Jandarma Üsteğmen Yunus Ç. hakkında 'adam öldürmeye azmettirmek'ten, 16 muvazzaf asker için ise 'kasten adam öldürme' suçundan 3 kere ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

Hakim ise sanıkların yargılanmasını 11 Ocak 2013 tarihine erteledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.