Yavuzselim tutuklularına kötü muamele iddiası

28 Ocak 2013 Pazartesi 15:00
Yavuzselim tutuklularına kötü muamele iddiası






BURSA (CİHAN)- Bursa Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'nde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesi ile noktalanan olaylarda tutuklananların yakınları kötü muamele iddiası ile cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 31 Ekim 2012´de cezaevindeki açlık grevlerine destek vermek için eylem yapan BDP'li gruba karşı bir grubun müdahale etmesiyle başlayan ve bir kişinin ölmesi ile birlikte olaylarda çok sayıda kişi tutuklandı. Olaylarda tabancayla başından vurulan 31 yaşındaki İlker Kaya´nın yoğun bakımda hayatını kaybetmişti.

Olaylar sırasında BDP´li grup içinde olarak olaylara karışanlardan 50 dolayında kişi gözaltına alınmış, bunlardan 22´si tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan 22 kişiden 5´i başka hapishanelere sevk edilirken 17´si ise Bursa H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Bu 17 kişiden 12´sinin ise 12 günden beri açlık grevinde olduğu belirtildi.

Bursa Adliyesi önünde toplanan tutuklu yakınları, yaptıkları basın açıklamasının ardından kötü yönetim iddiası ile cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde `Cezaevlerinde baskılara son, adalet istiyoruz. Tutuklu aileleri´ yazılı pankart önünde basın açıklaması yapan tutukluların yakınları, savcılıktan olaya el koymasını istedi.

Tutuklu aileleri adına basın açıklaması yapan tutuklu babası Mehmet Gündüz, Uğradıkları haksızlık ve baskılar neticesinde Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan siyasi tutuklular 12 gündür açlık grevinde. Cezaevi idaresi siyasi tutuklulara karşı kişisel duygu ve hisleri ile yaklaşmakta. Kendilerine `Siz teröristleri yola getireceğim´ diyerek keyfi uygulamalar geliştirmekte. dedi.

Mehmet Gündüz, ayrıca tutuklu yakınlarına 3 ay disiplin cezası verilerek görüşme yasağı konduğunu belirterek, bu sıkıntıların düzeltilmesini istedi. Basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçeleri savcılığa teslim edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.