'Yeni YÖK Kanunu vakıf üniversitelerini özel üniversite dönüşme fırsatı verecek'

11 Aralık 2012 Salı 14:24
'Yeni YÖK Kanunu vakıf üniversitelerini özel üniversite dönüşme fırsatı verecek'






ANTALYA (CİHAN)- FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, yeni Yüksek Öğrenim Kanunu (YÖK) ile vakıf üniversitelerinin belli bir süre içinde kendilerini özel üniversite yapma opsiyonunu elde edeceğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 10. Girişimcilik Haftası'nın açılışında konuşan Özyeğin, girişimci gençlere yol göstermesi açısından kendi hayatından kareler aktardı. Konuşmasında Yeni YÖK Kanunu'na da değinen Özyeğin şunları söyledi:
Türkiye´deki üniversiteler arasında o kadar farklı karakterde üniversiteler var ki hepsini tek bir kanun altında toplamak çok zor. Belki de tek bir şemsiye kanunu olması gerekir. Devlet üniversiteleri için ayrı, özeller için ayrı, vakıf üniversiteleri için ayrı kanun olması gerekir.
ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, ''Girişimcilik mutlaka, iş adamı olmak değildir. Bir sanatçı, bir bilim adamı, bir mühendis, bir hukukçu da küresel ekonomide girişimci bir yöne sahip olmalıdır. Girişimci olmak sadece bireysel başarı demek değildir. Genç nüfusun bir kısmı, hayata öğretmen, avukat, mühendis, bankacı, memur değil, girişimci olarak atılmak zorundadır. 21. yüz yılda bunun başka bir çaresi yoktur. Türkiye'nin genç nüfusu, ancak girişimcilikle Türkiye'yi yükseltecektir.'' dedi. Son yıllarda Türkiye'de yatırım sürecinin kolaylaştırıldığını ifade eden Civan, girişimcilik derslerinin uygulanmaya başlandığını, kadın ve genç girişimcilere özel destek programları geliştirildiğini, Ar-ge ve yenilik alanında da desteklerin ciddi biçimde arttırıldığını belirtti.
Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren de, Bugün çağdaş uygarlığı yaratanlara enerjisiyle cesaretiyle aklıyla toplumu ileriye götüren kişiler girişimcilerdir. ifadelerine yer verdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, gençlerin yaşamda başarılı olmalarının ilk kuralının iyi girişimci olmaları olduğunu belirterek, iyi bir girişimci olmanın birinci ayağının sermaye, ikinci ayağının ise özel girişimcilik olduğunu vurguladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.