Yeşil yaşıyor mu? Öldü mü? Mahmut Yıldırım'ın yaşadığı iddia edildi

Terör örgütü PKK'ya karşı MİT adına çok sayıda operasyonda görev alan Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığı iddia edildi..

02 Nisan 2018 Pazartesi 22:44
Yeşil yaşıyor mu? Öldü mü?  Mahmut Yıldırım'ın yaşadığı iddia edildi







Yeşil yaşıyor mu? Mahmut Yıldırım'ın yaşadığı iddia edildi

Koda adı Yeşil, Mahmut Yıldırım.. Terör örgütü PKK'ya yönelik çok sayıda sınır ötesi operasyonda rol alan MİT görevlisi olarak adı uzun yıllar tartışıldı. 1997 yılında Ankara'da otogar yakınlarında aracını terk ederek bir daha ortaya çıkmadı. JİTEM'in tetikçisi olduğu öne sürülen Mahmut Yıldırım, Cem Ersever, Tarık Ümit, Behçet Cantürk ve Musa Anter cinayetlerinden de sorumlu tutulmuştu.

Yaşadığı, öldüğü, ya da öldürüldüğü konusunda şimdiye kadar hiç bir kanıt bulunmayan Mahmut Yıldırım'ın sağ olduğu iddia edildi. HaberTürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı Programına konuk olarak katılan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi eski başkanı İsmail Hakkı Pekin, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını, amansız bir hastalıkla mücadele ettiği yolunda duyum aldığını söyledi. 


Programa katılan Eski Emniyet Müdürlerinden Hanefi Avcı ise Yeşil'in 1997 yılında Lübnan'a bir görevle gönderildiğini, dönüşünden sonra bir daha haber alınamadığını, kendisiyle de irtibatın bu tarihten itibaren kesildiğini söyledi. Hanefi Avcı "Muhtemelen Yeşil'in üstüne yıkılan suçlamaların duyulmaması için sustuturuldu" dedi..

1990'LI YILLARIN DERİN DEVLETİN KARA KUTUSU DENİLİYORDU

Eski Emniyet Müdürleri'nden Hanefi Avcı'ya göre Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım yaşasaydı kendisini mutlaka belli edecek kadar geveze biri olarak tanınıyor. 1990'lı yılların ortsında çok sayıda faili meçhul cinayetin sorumlusu olarak suçlanan Mahmut Yıldırım'ın devlet adına doğu ve güneydoğu kökenli işadamlarından haraç almak, yargısız infaz gibi pek çok suçlamayla hakkında açılan davaların hiç birine gelmedi. 

Derin devletin 'kara kutusu' olduğu iddia edilen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Susurluk kazasının ardından bir daha irtibat kurulamadı. Birçok faili meçhul cinayetin tetikçisi olarak gösterildi. 1996'dan beri haber alınamayan JİTEM tetikçisi 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, derin devletin "kara kutusu" olarak biliniyor.

Musa Anter, Cem Ersever, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk başta olmak üzere birçok faili meçhul cinayette "zanlı" olarak isminden söz edildi. Merhum Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand gibi birçok ünlüye suikast planlayanlar arasında ismi sayıldı.

MİT, JİTEM ve Emniyet için bir dönem çok önemli "operasyon elemanı" olduğu konusunda çok sayıda habere konu oldu. 

Son Güncelleme: 02.04.2018 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ASLAN SUYABATMIŞ 2023-09-08 08:35:47

DEVLET YAŞAR, YAŞATANLAR ÖLÜR. BU HAK'KIN EMRİDİR. DEVLET ÖLÜRSE HAK YENİ BİR DEVLET KURMASI İÇİN BİR VEKİL TEYİN EDER. BU VEKİL DE DEVLETİ ADAMLARINI TOPLAYIP KURAR.