YSK'nın sandık selfiesine uyan yok

Seçimlerde fotoğraf çekmenin yasak olmasına rağmen vatandaşlar seçim pusulalarını çoktan sosyal medyada paylaşmaşmaya başladı

10 Ağustos 2014 Pazar 09:50
YSK'nın sandık selfiesine uyan yok






YSK'nın sandık selfiesine uyan yok


Türkiye bugün 12. cumhurbaşkanını güle oynaya seçiyor. Şu saate kadar herhangi bir olayın meydana gelmediği seçimler sırasında YSK'nın koyduğu Özçekim (Selfie) yasağına uyan pek yok. Sosyal medya bugün deyin yerindeyse 'Oyumu kullandım' 'Bakın oyumu kime verdim' fotoğraflarıyla doldu. Oy kullanma Kabinine fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi cihazlarla girmenin yasak olmasına rağmen oy kullanan seçmenler, pusula fotoğraflarını internet ortamında paylaşmaya başladı.
Oyunu kime verdiğini belli etmeyen vatandaşlardan ilginç sosyal medya mesajları da var. Bir seçmen 'Kim daha yakışıklı ise, kim Merkel'i tavlayacaksa cumhurreisi o olsun' mesajı bir hayli paylaşıldı.

 

Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanını belirleyecek oylama sabah saatlerinde başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı yasaklara göre, oy kullanma kabinlerine fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi cihazlarla girmenin yasak olmasına rağmen bunun kısa sürede delindiği görüldü. Oy kullanma işlemenin başlamasından kısa süre sonra birçok seçmen, kullandıkları oyları cep telefonlarıyla fotoğraflayıp sosyal medyadaki başta Facebook, Twitter gibi internet ortamlarında paylaşmaya başladı.
YSK UYARMIŞTI

YSK, yayınladığı seçim yasaklarında cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesinin yasak olduğu ifade ederek, bu tür cihazlar varsa oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık başkanlarına bırakılması gerektiği açıklanmıştı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.