Yunanistan'da yine genel grev var

18 Ekim 2012 Perşembe 11:57
Yunanistan'da yine genel grev var






Yunanistan'da memur sendikası ADEDY ve İşçi sendikası GSEE'nin çağrısı üzerine çalışanlar genel greve gitti. Çalışanlar, hükümetin 2013-2014 yılları için öngördüğü 13,5 milyar Euro'luk kesinti ve vergi paketini protesto ediyor. Sendikalar, başkent Atina merkezindeki farklı meydanlarda toplanarak bir kez daha parlamentoya yürüyecek.

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin Troyka (Avrupa Merkez Bankası-AB Komisyonu-Uluslararası Para Fonu) ile büyük oranda mutabakata vardığı yeni tasarruf paketini protesto edecek. Çalışanlar, başkent Atina başta olmak üzere ülke genelindeki 70 şehirde gösteriler düzenlenecek. Grev sebebi ile kamu hizmetlerinde büyük aksamaların yaşanması bekleniyor. Bu çerçevede; bankalar, okullar, hastaneler, sosyal sigorta kurumları, KİT'ler, havaalanı çalışanları greve destek verecek. Toplu taşıma hizmetlerinde ise mesai saatlerinde değişiklik uygulanacak. Pire limanında da gemiler bağlı kalacak. Greve perakende mağazalarının da katılması sebebiyle mağazaların çoğunun kapısına kilit vurması bekleniyor. Medya çalışanları ise dün 24 saatlik greve gitmişti.

Öte yandan hükümet ile müzakerelerde temel unsurları büyük oranda tamamladıklarını açıklayarak ülkeden ayrılan Troyka heyeti, Yunanistan'a verilecek 31,5 milyar Euro'luk taksit diliminin en kısa zamanda serbest bırakılacağına ilişkin iyimser olduğunu duyurdu. Söz konusu üç kurum tarafından yapılan açıklamada, teknik komisyonlar vasıtası ile görüşmelerin süreceği ve bunun önümüzdeki günlerde anlaşma ile sonuçlanmasının beklendiğini duyurdu. Anlaşma sonrası Troyka'nın hazırlayacağı rapor doğrultusunda Atina'ya kredi diliminin ne zaman verileceği netleşmiş olacak. Yunanistan Maliye Bakanı, Nefes darlığı çekmemek için kredi dilimini acilen almamız gerek. demişti.

Öte yandan Başbakan Andonis Samaras, AB liderler zirvesine katılmak üzere bugün Brüksel'e gidecek. Samaras'ın Yunanistan ekonomisinin geleceğine ilişkin AB'den olumlu bir mesaj beklentisi içerisinde olduğu kaydedildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.