Adliyeye başkasına ait avukat kimliğiyle girmek isteyen 2 kişi yakalandı

Ümit TÜRK / İstanbul, () - AVUKAT olmadıkları halde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukat kimliğiyle giriş yapmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet...

15 Nisan 2015 Çarşamba 18:04
Adliyeye başkasına ait avukat kimliğiyle girmek isteyen 2 kişi yakalandı






Ümit TÜRK / İstanbul, () - AVUKAT olmadıkları halde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukat kimliğiyle giriş yapmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında rehin alındıktan sonra şehit edilmesinin ardından adliyedeki güvenlik önlemleri artırıldı. Avukatlara da kimlik kartlarını turnikelerden okutarak geçmeleri zorunluluğu getirildi. Dün, Emine C. isimli bir kadın, stajyer avukat Yeliz A.'nın kimliğiyle adliyenin C kapısından giriş yaparken yakalandı.

Bugün de, Ufuk T. isimli kişi, avukat Mehmet Akif E.'ye ait avukat kimliğiyle önce C kapısından giriş yapmak istedi. Kimlik kartı okumayınca B kapısına yönelen Ufuk T., buradaki özel güvenlik görevlileri tarafından giriş yapmak isterken yakalandı.

Adliyedeki polis merkezinde dün ifadesi alınan Emine C., savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, bugün yakalanan Ufuk T. ise hakkında şikayet bulunduğu gerekçesiyle parmak izinin alınması için Emniyet'e götürüldü.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Ufuk T.'nin, polisteki ifadesinde, dava takip elemanı olduğunu ve adliyeye rahat giriş yapmak için bu yola başvurduğunu söylediği öğrenildi.

Polis tarafından kendisine ulaşılan kimlik kartının sahibi Avukat Mehmet Akif E. ise avukat kartının kendisine ait olduğunu, Ufuk T.'yi bir dönem yanında çalıştığı için tanıdığını, ancak 6 yıl önce kimliğini kaybettiğini ve ilgili yerlere başvurduğunu söyledi.

Adliye binasına kendilerine ait olmayan kimlik kartlarıyla giriş yapmak isterken yakalanan 2 kişinin herhangi bir yasadışı örgüte mensup olmadıkları belirtildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.