Antalya'da Paralel Yapı operasyonu, 22 gözaltı var

Antalya merkezli 7 ilde düzenlenen 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltı sayısı 22'ye çıktı.

06 Nisan 2016 Çarşamba 10:32
Antalya'da Paralel Yapı operasyonu, 22 gözaltı var






Antalya'da Paralel Yapı operasyonu, 22 gözaltı var


Antalya merkezli 7 ilde düzenlenen 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltı sayısı 22'ye çıktı.

Şüpheliler, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Cemaatin 'Antalya bölge imamı' olduğu iddia edilen avukat Hasan Tarık Ş.'nin aranmasına devam ediliyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya merkezli olmak üzere İzmir, İstanbul, Sakarya, Mersin, Muş ve Şanlıurfa'nın da bulunduğu 7 ilde dün sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon yapıldı.

ANTALYA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNE GÖZALTI

Operasyon kapsamında Antalya'da aralarında vakıf ve dersane yöneticileri ile iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerinde 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla toplam şüpheli sayısı 22 oldu.

Gözaltındaki Uluslararası Antalya Üniversitesi yönetiminden İbrahim D., işadamları Mehmet Menderes K., Yavuz K., Ramazan K., Abdi D., Ahmet S., Celil D., Cevdettin S., Cezmi A., Hüseyin B., Hüseyin K., İsmail Ş., Mehmet Ö., Mustafa K., Ramazan A., Ramazan Ö., Salih K., Şeref Ü., Tacettin K. ve Turhan N. ile emlakçılar Mustafa A. ve Halil E. bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi.
Diğer yandan polis, Elif A. ile Tuba T. adlı kadınların da ifadesine başvurduktan sonra serbest bıraktı.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Sema Yazar Polikliniği'ne getirilen şüpheliler sırayla içeri alındı. Sağlık kontrolü sonrası yeniden araçlara bindirilen şüpheliler, tekrar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Paralel devlet yapılanmasına bağlı vakıflara destek veren iş adamları ile bu vakıflarda çalışan yönetecilerin de aralarında bulunduğu zanlıların, 'terör örgütü üyeliği', 'FETÖ/PDY kapsamında faaliyetlerde bulunmak' suçlarından ifadelerinin alınacağı kaydedildi.
Cemaatin 'Antalya bölge imamı' olduğu iddia edilen avukat Hasan Tarık Ş.'nin aranmasına devam ediliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.