Diyarbakır'da 8 PKK'lı tutuklandı, yol kesen 7 kişi yakalandı

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesinde eylem hazırlığı yaparken yakalanan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH)'ne mensup 8 kişi tutuklandı. Diyarbakır kent merkezinde ise yol kesen ve terör örgütü adına eylem...

07 Ağustos 2015 Cuma 10:43
Diyarbakır'da 8 PKK'lı tutuklandı, yol kesen 7 kişi yakalandı






DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesinde eylem hazırlığı yaparken yakalanan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH)'ne mensup 8 kişi tutuklandı. Diyarbakır kent merkezinde ise yol kesen ve terör örgütü adına eylem düzenleyen 7 kişi yakalandı.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Ergani ilçesinde 03.08.2015 tarihinde PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, eylem hazırlığı yapan 8 kişi gözaltına alındı. Yakalanan sanıkların evlerinde yapılan aramalarda 1 Glock marka tabanca, 9 mm çapında 15 mermi, 17 boru tipi el yapımı patlayıcı, 3 kilogram civarında patlayıcı madde, eylemlerde kullanılmak üzere kıyafet malzemeleri ve örgütsel döküman ele geçirildi. Yaşları 20-25 arasında değişen V.A., M.G., A.K., M.G., A.A., K.A., E.O. ve B.A. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.
KENT MERKEZİNDE YOL KESEN 7 KİŞİ YAKALANDI
Valilik açıklamasında, merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi ve çevresinde güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Molotof kokteylli, el yapımı bombalı ve taşlı saldır ile lastik yakma eylemleri düzenleyen ve yolu trafiğe kapatmak isteyen yüzleri maskeli 20-30 kişilik eylemci gruba anında müdahale edildiği belirtildi. Polisin müdahalesi üzerine sokak aralarına kaçan eylemcilerden kovalama sonucu 2'si 18 yaşından küçük toplam 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Diyarbakır Valiliği açıklamasında, "Terör örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve özellikle küçük yaşta çocukları kullanarak güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirmeye çalıştığı eylem faaliyetlerinin engellemesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde, vatandaşlarımızın güvenliği için tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmeye devam edecektir" denildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.