Eğitim ve Kültür derneği binası pavyon çıktı

Konya polisinin düzenlediği bir operasyonda, kağıt üstünde izinleri Eğitim Kültür Derneği olarak kurulan binanın çok sayıda yabancı konsomatrisin çalıştığı pavyon olduğu ortaya çıktı..

12 Kasım 2016 Cumartesi 09:52
Eğitim ve Kültür derneği binası pavyon çıktı






Eğitim ve Kültür derneği binası pavyon çıktı
Konya polisine gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları operasyonda hayrete düştü. Selçuklu ilçesinde "Eğitim ve Kültür" ibaresi bulunan derneğe yapılan baskında içeride çok sayıda yabancı uyruklu kadının konsmatris olarak çalıştığı belirlendi. Pavyon olarak kullanılan dernek gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınlar sınırdışı edilmek üzere emniyete götürüldü.
Eğitim ve Kültür Derneği'ndeki görüntüleri hayretle izleyen polis ekibi ise yaptığı aramada ruhsatsız tabanca ele geçirdi. İşte o haberin detayları..

EĞİTİM KÜLTÜR DERNEĞİNDE KONSOMATRİS KADINLAR

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri merkez Selçuklu İlçesi'nde 'Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği' adı altında faaliyet gösteren pavyona dün gece baskın yaptı. Çok sayıda polis tarafından yapılan baskında konsomatris olarak çalışan Ukrayna, Gürcistan ve Kırgısiztan vatandaşı 6 kadın gözaltına alındı. Ekiplerin yaptığı aramada çatı katına gizlenmiş 3 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi bulundu. Ayrıca işyerinde yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalandı.

ÇALIŞMA İZİNLERİ YOK

Çalışma izinleri bulunmayan Ukrayna vatandaşı Suzanna Yikanlieva, Oksana Kibalka, Gürcistan vatandaşı Marina Kiknavelidze kardeşi Katuna Kiknavelidze ile Kırgisiztanlı Aisuluu Gurgubaeva ve Olena Zinkevych sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi'ne teslim edildi. Gürcistanlı kadınların kardeş olduğu ve uzun süreden bu yana  birlikte çalıştıkları belirtildi. Kadınlar işlemlerinin tamamlanması ardından sınır dışı edilecek.  İşyeri sahibi S.E. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.