İzmir'de boykot yürüyüşü gerginliği (5)

YÜKSEL: DEVLET TERÖRÜ CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel İzmir'de yaşananların devlet terörü olduğunu söyledi. Türkiye'nin her yerinde insanların anayasal haklarını barışçıl şekilde kutlarken İzmir'de polisin orantısız güç...

13 Şubat 2015 Cuma 17:13
İzmir'de boykot yürüyüşü gerginliği (5)






YÜKSEL: DEVLET TERÖRÜ
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel İzmir'de yaşananların devlet terörü olduğunu söyledi. Türkiye'nin her yerinde insanların anayasal haklarını barışçıl şekilde kutlarken İzmir'de polisin orantısız güç ve şiddet kullandığını öne süren Yüksel, "Sivil toplum örgütleri İzmir'de yine çok ağır bir polis şiddetiyle karşı karşıya kaldı. İç güvenlik yasası henüz yasalaşmadan İzmir'de uygulamaya kondu. Anayasal, demokratik hakkını kullanan bu eylemcilere İzmir Valisi ve Emnilet Müdürü'nün talimatıyla çok ağır şiddet uygulamıştır. Orantısız güç kullanılmıştır. Toma'larla, gazla, copla dağıtılan eylemcileri sokak aralarında avlamaya çıkmışlardır. Fuar'de kapalı mekanlarda, Hatta Konak Belediyesi içinden DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'yı teslim almaya çalışmışlardır. Bu emri veren İzmir Valisini, Emniyet Müdürünü kınıyoruz. Bu arada gözaltına alınan 100'e yakın yurttaşımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.
GAZETECİNİN SERBEST BIRAKILMASI İSTENDİ
Laik ve bilimsel eğitim talebiyle Basmane Meydanı'nda toplananlara polisin müdahalesi sırasında, Ege Meclisi internet haber portalı muhabiri Eda Ebru Naneci de polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı nedeniyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner ile Naneci'nin çalıştığı kuruluşun yöneticileri serbest bırakılması için İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlü nezdinde girişimde bulundu.
GÖZALTILARI PROTESTO EDERKEN GÖZALTI
Basmane'deki gözaltıları protesto amacıyla saat 16.30'da Konak Valiliği önüne gelen 10 genç basın açıklaması yapmak istedi. "Baskılar bizi yıldıramaz" diye slogan atan gençler polis tarafından gözaltına alınıp Valiliğin arkasındaki Emniyet Müdürlüğü Hizmet binasına götürüldü.  

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.