Konya'da FETÖ operasyonu; 37 sağlık çalışanına gözaltı

Konya'da bugün de sağlık çalışanlarına yönelik FETÖ operasyonu düzenlendi. 37 kişi hakkında gözaltı kararı var, 28 şüphelinin sorgusu devam ediyor.

11 Kasım 2016 Cuma 10:38
Konya'da FETÖ operasyonu; 37 sağlık çalışanına gözaltı







Son  Dakika Konya, Konya'da FETÖ operasyonu; 28 sağlık çalışanı gözaltında

Terör örgütü FETÖ yapılanmasına yönelik Konya'da bugün 37 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.


Konya'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, daha önce görevinden ihraç edelin 37 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alınırken, 8 kişinin yakalama çalışmaları sürüyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında daha önceden görevlerinden ihraç edilen 37 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu sabah eşzamanlı yapılan operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. 8 kişiyi yakalama çalışmaları ise sürüyor. Şüphelilerin örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandıkları ileri sürüldü. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerinden biri kendisini görüntüleyen basın mensupyarına, "Güzel çek" demesi dikkat çekti. Bir kadın şüphelinin ise ağladığı görüldü. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.