Konya'da FETÖ operasyonu, 55 pilot gözaltında, 28 öğretmen tutuklandı

Son dakika FETÖ operasyonu, Konya'da sabah erken saatlerde düzenlenen operasyon kapsamında, 55 pilot için gözaltı emri verildi. Bu arada ByLoock Kullan öğretmenler arasında tutuklananların sayısı 63'e yükseldi.

09 Kasım 2016 Çarşamba 08:15
Konya'da FETÖ operasyonu, 55 pilot gözaltında, 28 öğretmen tutuklandı






Konya'da 55 pilota daha FETÖ gözaltısı

Son dakika FETÖ operasyonu, Konya'da sabah erken saatlerde düzenlenen operasyon kapsamında, 55 pilot için gözaltı emri

Terör örgütü FETÖ'nün Hava Kuvvetleri içindeki yapılanmasına yönelik önceki gün yapılan operasyon sonrası bugün yeniden düğmeye basıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 55 pilot hakkında gözaltı kararı verildi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Konya merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı, 55 pilot hakkında gözaltı kararı verildi.


KONYA'DA 28 ÖĞRETMEN DAHA TUTUKLANDI



Bu arada Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandıkları öne sürülen gözaltına alınan 97 öğretmenden 28'i daha tutuklandı. Tutuklanan öğretmen sayısı 63'e yükseldi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında geçen hafta yapılan iki ayrı operasyonda daha önceden açığa alınan haklarında yakalama kararı çıkartılan 108 öğretmenden 97'si gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerden 28'i tutuklandı, 10'u adli kontrol kararıyla, 16'sı da polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 63 öğretmen tutuklandı, 34'ü de serbest bırakıldı.
 
Son Güncelleme: 09.11.2016 08:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.