Mersin'de Gözaltındaki 26 Polisten 9'u Serbest Bırakıldı (2)

ALİ ÇENGELCİ TESLİM OLDU Mersin'de yasa dışı dinleme iddiasıyla aranan Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Eski Şube Müdürü Ali Çengelci, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Yanında eşi Havva ve avukatıyla birlikte emniyete...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:24
Mersin'de Gözaltındaki 26 Polisten 9'u Serbest Bırakıldı (2)






ALİ ÇENGELCİ TESLİM OLDU
Mersin'de yasa dışı dinleme iddiasıyla aranan Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Eski Şube Müdürü Ali Çengelci, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Yanında eşi Havva ve avukatıyla birlikte emniyete gelen Çengelci, yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından alkışlarla karşılandı. Çengelci, üzerlerinde 'GD-0' yazılı siyah tişörtler giyip 'Kahraman polislere Cumhuriyet hediyesi kelepçesi' ve 'Ayıkla Pirincin GDO'sunu' yazılı dövizler taşıyarak kedisini karşılayanlara, "Bize neden yaptıklarımızı soracaklar. 'Memleketimizde bayrak düşmesin' diye yaptık" cevabını vereceğim" diyerek operasyona tepki gösterdi.
ANAYASAL SUÇ İŞLİYORLAR
Emniyete girmeden önce açıklamalarda bulunan Ali Çengelci şunları söyledi:
"Mersin'de görev yaptığım süre içerisinde, terör ve organize suç örgütleri ile mücadele ettiğimiz dönemde, hakim kararı ve usuller çerçevesinde yaptığımız istihbarı dinlemeler bahane edilerek şu an yönetimde bulunanlar tarafından yetkisi olmadığı halde hakimin kararlarını denetime tabi tutmuşlardır. Anayasal suç işlemektedirler. Adrese teslim idari soruşturmalar ile kmeslekten ihraç edildik, zulme uğradık. Her gün hakkın huzurunda hesap verecek gibi görev yaptık. Hesabın en büyüğüne hazır olanların veremeyeceği hiçbir hesap yoktur."
TERÖR VE ORGANİZE SUÇLA SAVAŞAN YİĞİTLER
Haklarında yakalama kararı çıkarılan polislerin birer kahraman olduğuna vurgu yapan Çengelci şöyle devam etti:
"2008'de otobandan bomba yüklü aracı Mersin'de patlatmaya çalışanlar geldi. O gün orada bombaya göğsünü siper eden bu arkadaşlar. 'Buradan geçit yok' deyip kendi hayatlarını gözlerini bile kırpmadan o bombanın önüne siper olan, bomba yüklü araca kale gibi yüreklerine çarpan koçyiğitler bunlar. Aydıncık operasyonunu hatırlarsınız. Bir kurşun atmadan onları yakalayan ekip bunlar. Mersin'le kırsalın arasını yol etmiş, metropol tilkisi olarak örgütte nam salmış, adam elini kolunu sallayarak Mersin'e gelip defalarca eylem yapmış. Burada birkaç bombalı eylem ve bir marketin üst katını tamamen uçuracak kadar büyük eylemler yapmış olan o metropol tilkisini de bir kurşun atmadan yakalayan yiğitler bunlar. Dörtyol'da, trafik polisini görevini yaparken şehit eden, bunu takip eden polisimizi de şehit eden teröristleri burada çatışmaya girip, burnu kanamadan alan yiğitler bunlar. 2008'de Tarsus'u resmen bomba tarlası haline getirmişler. Mersin Limanı'ndan uyuşturucuya geçit vermeyenler bunlar. GDO'lu yiyeceklerle insanımızı zehirlemek isteyenlere hayır diyen arkadaşlar bunlar. Mersin'de ilk Tahrir Meydanı burada yapılmak istenmişti. On binlerce kişiyi topladılar meydanda. Ama başaramadılar. O günkü çalışmaların arkasında istihbarat çalışmaları vardı ve o çalışmaları bu arkadaşlar yaptı. 2008 yılında ve bir yıl öncesinde binlerce insanı sokağa döküp yürütmüşlerdi. Evleri bastırdılar, yağma ettirdiler değişik iş yerlerini. 2008'den sonra fırsat vermedi bu arkadaşlar. Mersin'in kanını emen tefeci ve mafyalara geçit vermeyen arkadaşlar bunlar. 2008'den 2012'ye kadar görev yaptık ve hiçbir vatandaşımızın, meslektaşımızın burnu dahi kanamadı."
Ali Çengelci, açıklamalarının ardından 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları altında avukatı ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü binasına geçerek teslim oldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.