PKK Kandil Kampları 22 uçakla havadan vuruldu

Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarına 22 uçak katıldı. Örgüte ait 4 ana bölgede yer alan 23 sığınak ve depo imha edildi. TSK hava operasyonunda 12 F-16, 10 F104 savaş uçağının katıldığını açıkladı...

21 Kasım 2015 Cumartesi 16:22
PKK Kandil Kampları 22 uçakla havadan vuruldu






PKK Kandil Kampları 22 uçakla havadan vuruldu

Terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonlar yeniden başladı. TSK Kuzey Irak'ta 4 PKK kampına düzenlenen hava operasyonlarında İHA'lar tarafından tesbit edilen sığınakların hedef alındığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil bölgelerinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınakların tam isabetle vurulduğunu bildirildi.

22 UÇAK KATILDI, 23 HEDEF VURULDU

Buna göre, Irak'ın kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen sığınak ve barınma alanları ile ikmal noktaları, düzenlenen hava operasyonuyla tam isabetle imha edildi.

Dün gece 23.00-02.00 saatlerinde gerçekleştirilen operasyona, 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağı katıldı, 23 hedef tam isabetle vuruldu.

Ayrıca dün Şırnak’ta düzenlenen operasyonda, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara ve sığınaklar ile silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

Kars'ta yapılan operasyonda ise dört ayrı sığınakta teröristlere ait çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.


11 DAEŞ ÜYESİ YAKALANDI

Güvenlik güçleri, Diyarbakır ve Bitlis'te yola tuzaklanmış beş el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirirken, Mardin'de ise arama tarama faaliyetinde, bir tabanca ve tabancaya ait beş fişek bulundu.

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu, 5'i çocuk 11 kişi gözaltına alındı.

Hava operasyonu, Son hava operasyonu, Kandil, Hakurk, Metina, Basyan, Gare,  Zap, Haftanin
Son Güncelleme: 21.11.2015 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.