PKK sığınağında Rus malı tanksavar çıktı

Terör örgütü PKK'ya yönelik Ağrı'da düzenlenen operasyonda Rus yapımı eski model güdümlü tanksavar füze bulundu.

01 Ağustos 2017 Salı 09:22
PKK sığınağında Rus malı tanksavar çıktı






PKK sığınağında Rus malı tanksavar çıktı

Terör örgütü PKK'nın Ağrı yapılanmasına yönelik operasyonlar sırasında Rus yapımı tanksavar bulundu. AT-4 Spigot güdümlü tanksavarların SSCB döneminde üretildiğini belirten uzmanlar 1970'li yıllarda çok sayıda doğu bloku ülkenin ordusunda bu tür silahların yer aldığını belirtiyor. AT-4 son olarak Ermenistan ordusunun Karabağ'da düzenlediği saldırılarda kullandığı biliniyor. PKK'nın eline bu tür silahların Kuzey Irak, Ermenistan ve Suriye'de ele geçmiş olabileceği değerlendiriliyor. Suriye ordusu depoları daha önce terör örgütleri tarafından soyulmuştu. Güvenlik uzmanları benzer silahların da terör örgütlerinin eline geçmiş olabileceği uyarısında bulunuyor. PKK ve YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde Suriye ordusuna ait çok sayıda depoyu yağmaladığı batı basınında yer almıştı.

ZAP HAVADAN VURULDU
 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce bugün Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında terör örgütünün kullandığı bir mağara, iki silah mevzisi ve bir korugan imha edildi, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.