PKK yan kuruluşları ve HDP'ye büyük operasyon

Terör örgütü PKK'nın eli kanlı şehir uzantılarına yönelik Türkiye genelinde özellikle il merkezlerinde geniş çaplı operasyon yapılıyor.

12 Aralık 2016 Pazartesi 07:47
PKK yan kuruluşları ve HDP'ye büyük operasyon







PKK yan kuruluşları ve HDP'ye büyük operasyon


Son Dakika Haberleri, Bölücü terör örgütü PKK'nın farklı isimlerle oluşturduğu şehir hücrelerine yönelik gece yarısı başlayan operasyonlar sürüyor. İlk operasyon haberi İstanbul ve Adana'dan geldi.

Daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon düzenlediği bilgisi alındı. İzmir'deki Operasyonda çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı.
PKK operasyonu
ANKARA'DA HDP'YE OPERASYON: 17 GÖZALTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, başlatılan operasyon kapsamında, sabaha karşı HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici'nin de bulunduğu il ve ilçe yöneticilerinden 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ŞANLIURFA'DA 20'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından ülke genelinde geniş çaplı PKK/KCK operasyonları başlatıldı. Operasyonlarda, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 20'yi aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, aralarında Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Manisa, Mardin, Adana, İzmir ve Mersin gibi illerin bulunduğu çok sayıda kentte eş zamanlı PKK operasyonları başlatıldı. Sabah saatlerinde başlayan operasyonlar kapsamında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde belediye meclis üyesi ve belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 20'yi aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şafak vakti yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlar arasında Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Y., DBP'li Viranşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet E., Belediye İmamı İbrahim A. ile DBP ilçe yöneticilerinden Ayşe V.'nin de olduğu ileri sürüldü.

Viranşehir'deki gözaltı sayılarının artabileceği belirtilirken, gözaltına alınanlar arasında İstanbul Beşiktaş'taki terör eylemi ile bağlantılı isimlerin de olduğu iddia edildi.

KAYSERİ POLİSİNDEN YDGH OPERASYONU


Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'ye yönelik olarak operasyon başlatıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 10 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından dün gece saatlerinde PKK'nın gençlik yapılanmasına YDGH'ye yönelik olarak operasyon başlatıldığı öğrenildi. BAşlatılan operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişinin yakalanması için çalışma başlatılırken, evlerinde de aramalar yapıldı.


MANİSA'DA PKK/KCK OPERASYONU

 
Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda HDP il başkanı ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı A.E, HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. "Terör örgütüne üye olmak", "Örgüte finans sağlamak" ve "Örgüte eleman temin etmek" suçlarından gözaltına alındı.

MERSİN'DE YAKLAŞIK 50 HDP'Lİ GÖZALTINA ALINDI

Mersin'de HDP'ye yönelik operasyonda aralarında İl Başkanı ve meclis üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan merkez Akdeniz ilçe Belediye Başkanı Fazıl Türk adresinde bulunamazken, Eş Başkan Yüksel Mutlu'nun ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda, HDP İl Başkanı Sadun Doğan, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanverdi ile HDP Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı. Haklarında yakalama kararı bulunan Akdeniz Belediyesi Başkanı Fazıl Türk adresinde bulunamazken, Eş Başkan Yüksel Mutlu'nun ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

Öte yandan, gözaltına alınan HDP'liler Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün aranmasına devam edilirken, kentte operasyonun sürdüğü öğrenildi.
Son Güncelleme: 12.12.2016 09:29
Anahtar Kelimeler:
PKK Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.