TSK Suriye'de IŞİD hedeflerini havadan vurdu

Türk savaş uçakları Suriye'de Türkmenlere saldıran IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenledi. Operasyona katılan 6 savaş uçağı akıllı mühimmat kullandı..

01 Kasım 2015 Pazar 04:05
TSK Suriye'de IŞİD hedeflerini havadan vurdu






TSK Suriye'de IŞİD hedeflerini havadan vurdu

Terör örgütü IŞİD'e karşı dün akşam düzenlenen sınır ötesi hava oparasyonuna 6 savaş uçağı katıldı. Türkmenlere saldıran IŞİD mevzilerin hedef alındığı operasyonlarda 50 teröristin öldürüldüğü bildiriliyor..

Muhalif Türkmenlerden oluşan Sultan Murat Tümeni de operasyona karadan destek verdi. Operasyon dün 12.00-17.00 saatleri arasında Suriye'deki DAEŞ hedeflerine karşı yapıldı.

6 TÜRK F-16'SINDAN 8 HAVA SALDIRISI
 
Operasyonda İncirlik üssünden kalkan Türkiye'ye ait 6 adet F-16 uçağı akıllı mühimmat kullanarak sekiz, Koalisyona ait bir insansız hava aracı da 1 hava saldırısı gerçekleştirdi.
 
Halep'in kuzeyinde, Türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, Kilis'in karşısında bulunan Harecele ve Delha köyleri ile Harecele- Hırba yolu üzerinde 8 DAEŞ hedefinin etkisiz hale getirildiği operasyona, Suriyeli muhalif gruplardan Türkmenlere ait Sultan Murat Tümeni karadan katıldı. Operasyona, muhalif Şam Cephesi de destek verdi.

50 DAEŞ'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ, 30'U YARALANDI
 
Operasyonda 50'nin üstünde DAEŞ militanı öldürülürken, 30 kadar militan yaralandı. Harecele ve Delha köylerinde DAEŞ ve muhalifler arasındaki çatışmalar sürüyor.
Son Güncelleme: 01.11.2015 04:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.