Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hoca Ahmet Yesevi Türbesini ziyaret etti

Kazakistan’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sabah Başkent Astana'dan Çimkent'e geçti. Çimkent'ten helikopterle Türkistan ilçesine hareket eden Erdoğan burada Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev...

17 Nisan 2015 Cuma 13:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hoca Ahmet Yesevi Türbesini ziyaret etti






Kazakistan’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sabah Başkent Astana'dan Çimkent'e geçti. Çimkent'ten helikopterle Türkistan ilçesine hareket eden Erdoğan burada Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından karşılandı. İki Cumhurbaşkanının şehri gelişi nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Sokaklar boşaldı. Her yer Türk ve Kazak bayraklarıyla donatıldı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Türkistan'da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Türbesine ilk olarak Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev geldi. Nazarbayev Erdoğan'ı beklerken yanındaki bakanlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

NAZARBAYEV KARŞILADI

Nazarbayev daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Bu kez de türbe önünde önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Nazarbayev fotoğraf çektirdi. Ardından Nazarbayev Emine Erdoğan'ı da fotoğraf çekimine çağırdı. Son olarak da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez iki Cumhurbaşkanıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

TÜRBE ZİYARETİ

Ardından heyet türbe içine girdi. Bir yandan görevliler bilgi verirken de özel olarak Nazarbayev Cumhurbaşkanı Erdoğan'a türbeyle ilgili açıklamalar yaptı. Nazarbayev ve Erdoğan Türbe içindeki özel bölüme girdi. Erdoğan ve Nazarbayev'in girişinin ardından heyet üyelerinin içeri girişlerine izin verilmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.