Asbestli Eternit davasında 16 yıl hapis

13 Şubat 2012 Pazartesi 23:51
Asbestli Eternit davasında 16 yıl hapis






İtalya'da bir mahkeme, asbest sebebiyle yüzlerce işçinin ölmesine yol açan Eternit firmasının iki sahibini 16'şar yıl hapse mahkum etti.

Torino Mahkemesi, 2 yıldır devam eden dava sonunda İsviçreli Stephan Schmidheiny ve Belçikalı Marie Ghislain'i suçlu buldu. Firma yönetiminin, 1970-1986 yıllarında çatı kaplamasında kullanılan üründen yayılan asbest miktarının işçiler üzerindeki etkisini azaltmak için gerekli önlemleri almadığına hükmedildi.

Mahkeme devam ederken yüzlerce mağdur yakını da sabah saatlerinden itibaren Torino mahkemesini önünde çıkacak sonucu bekledi. Mağdur dernekleri diğer ülkelerde devam eden davalarla ilgili Torino mahkemesinin verdiği kararın bir umut teşkil edebileceğini belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.