Bursalı çiftçiye hayvan desteği

20 Aralık 2011 Salı 15:22
Bursalı çiftçiye hayvan desteği






BURSA (CİHAN)- Bursa Osmangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, 5 köydeki çiftçilere 200 koyun ve 10 koç dağıtacaklarını söyledi.Büyükşehirlerde ilçe müdürlüklerinin kurulduğunu hatırlatan Osmangazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, gıda kontrolü işlemlerinin de il müdürlüklerine verilmesinin ardından böyle bir yol izlendiğini belirtti. Yıldız, bu kapsamda kısa süre önce faaliyete geçen Osmangazi İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün faaliyetlerini ve projelerini kamuoyuyla paylaştı. Osmangazi ilçesinde 109 mahalle ve 27 köy bulunduğunu belirten Yıldız, ilçede 6 bin büyükbaş, yaklaşık 12 bin civarında küçükbaş hayvan ve 128 bin tavuk olduğunu vurguladı. Toplam 10 bin 605 adet gıda üretim, toplu tüketim ve satış yeri bulunduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: Amacımız; çiftçi kayıt sistemiyle birlikte üretim ve ürün çeşidini planlamak. Bilinçli üretim yapılarak, kaliteli ürünlerin elde edilmesini ve tüketiciye ulaşana dek uygulanan işlemlerinin hijyen kurallarına uyulmasını sağlamak. Tüm bunları yaparken de üreticinin hak ettiği alın terinin karşılığını alırken tüketicinin de güvenilir gıda tüketimini sağlamaktır. Güvenilir gıda tüketimi konusunda halkımızın bilinçlenmesi için tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra basınımıza da çok büyük görevler düşmektedir. Gıdaların nasıl ve ne şekilde üretildiği, hangi katkı maddelerini içerdiği, ne zaman ve nerede üretildiği ve son kullanım tarihi mutlaka her vatandaşımız tarafından sorgulanmalıdır. Gıda ile ilgili herhangi bir şikâyet varsa da Alo Gıda 174'e bildirilerek oto kontrol sistemi geliştirilmelidir.

KÖYLÜYE KOYUN DESTEĞİ
Bakanlığın verdiği mutat görevler haricinde kırsaldan şehre göçün önlenmesi, çiftçinin gelir düzeyini artırmak, tarım ve hayvancılığını geliştirmek amacıyla valilik, İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkların destek ve katılımı ile kırsal kalkınma projeleri geliştirdiklerini dile getiren Yıldız, özel idare kaynakları ile 2011 yılı içerisinde koyunculuk ve ceviz projesi yürüttüklerinden bahsetti. 3 dekarlık alanlarda kapama ceviz bahçesi yapılmak üzere 10 köyde 6'şar çiftçiye ceviz fidanı verdiklerini söyledi. Yıldız ayrıca, 5 köyde 2'şer işletmeye 20 koyun 1 koç verileceğini vurgulayarak, önümüzdeki günlerde bu koyun ve koçların dağıtımının yapılacağını bildirdi. 

GIDA BANKASI OLUŞTURULACAK
Ayrıca ilçe müdürlüğü olarak gıda bankası oluşturmak amacıyla bir proje geliştirdiklerini anlatan Yıldız, Raf ömrü biten tüm ürünler toplatılıp çöpe atılıyor. Biz de amaçladığımız bu proje ile raf ömrü bitmek üzere olan ancak bitmesine 3-4 gün kalan tüm ürünlerin gıda bankasına bağışlanmasını ve denetimler sırasında izinsiz üretilen veya kaçak satılırken yakalanan insan sağlığı açısından hiçbir sakıncası olmayan ürünlerin gıda bankasına devredilmesini istiyoruz. Böylelikle gıda bankasında toplanan ürünleri ihtiyaç sahiplerine aynı gün içerisinde ulaştırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca günümüzde çok konuşulan ve ilimiz için büyük tehlike arz eden deprem felaketinin olması durumunda, oluşturulması düşünülen bu gıda bankası ile halkımızın acil gıda ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünüyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.