CHP Antalya milletvekili Kök: Gelinen nokta endişe verici

Sputnik’e konuşan CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Rusya ve Türkiye ilişkilerinde gelinen noktayı ‘endişe verici’ olarak nitelendirdi.

28 Kasım 2015 Cumartesi 10:42
CHP Antalya milletvekili Kök: Gelinen nokta endişe verici






Sınır ihlali yaptığı iddiası ile düşürülen Rus uçağının ardından, iki ülke arasındaki gerilimin başta Antalya olmak üzere Türkiye’ye ciddi şekilde zarar verdiğini vurgulayan CHP’li Kök, şunları söyledi:

“Antalya örtülü tarımın, aynı zamanda turizmin başkentidir. İhracatçılar Birliği bir toplantı yaptı. Sadece Antalya’da Kumluca bölgesinde bir haftalık ihracat yapan, oradaki çok ciddi firmaların bir haftalık zararının 8 milyon dolar olduğunu söylüyorlar. Şu anda oraya giden tırlar 600 tane TIR’dan bahsediliyor, bekletiliyor, geçici depolara alınıyor oradaki ürünler ve çürümeye terk ediliyor. Bunun yanında Mersin limanında çok ciddi miktarda ürün bekletiliyor.''

‘TURİZMCİLER 2016 SEZONUNUN BAŞLAMADAN KAPANACAĞINDAN ENDİŞE EDİYOR’

Kök konuşmalarını şöyle sürdürdü:''Tabi ikinci ana sektör aslında turizm. Özellikle son dönemlerde Alman ağırlıklı olan konuklarımız, daha fazla Rus konuklarımız gelmeye başladı Antalya’ya. Maalesef gelişen tabloda, 2016 sezonunun başlamadan daha kapanacağı endişesi var. Özellikle Rusya’da ve Sovyetler’den ayrılan ülkelerde de aynı sıkıntının yaşandığını görüyorum. Turizmcilerde endişe verici bir bekleyiş var.”

‘HÜKÜMET FİRMALARLA GÖRÜŞÜP YOL HARİTASI BELİRLEMELİ’

Ankara hükümetinin bu krizi aşarken, turizm ve tarım sektöründe ihracat yapan firmaların temsilcileriyle de görüşmesi gerektiğini belirten CHP’li Kök, ilgili bakanlıkların firma temsilcileri ile birlikte yol haritası belirlenmesini istedi. Kök, “Rusya gibi karşılıklı ticaretimizin ve hukukumuzun olduğu, komşu ve dost bir ülkeyle bu duruma gelmeyi hiç doğru bulmuyorum” dedi.
Son Güncelleme: 28.11.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.