CHP bugün Ankara'dan İstanbul'a yürüyor: Yollarda gergin günler

CHP, Enis Berberoğlu'nun cezaevine konulmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a yürümeye hazırlanıyor. Büyük yürüyüşe Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'da katılıyor.

15 Haziran 2017 Perşembe 01:28
CHP bugün Ankara'dan İstanbul'a yürüyor: Yollarda gergin günler






CHP bugün Ankara'dan İstanbul'a yürüyor: Yollarda gergin günler

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da başlatılacak yürüyüş ile ilgili CHP örgütlerine 'Provokasyona gelmeyin' çağrısında bulundu.


Bu arada Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe Cezaevine yürüyüş yapacağını açıklamasının ardından Ankara'daki Güvenpark'a bariyerler getirildi.

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bugün saat 11.00'de Güvenpark'tan İstanbul'a 'adalet yürüyüşü' başlatacağını duyurmuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Twitter'dan "Güvenpaka bariyerler getirilmiş... Amaç güvenlik sağlamaksa ne güzel... Eğer bizi engellemeyi düşünüyorsanız... Bilin biz yürüyeceğiz..." dedi.

KAÇ GÜN SÜRERSE SÜRSÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasıyla ilgili bugün Güvenpark'tan yürüyüş başlatacağını belirterek, "İstanbul Maltepe Cezaevine yürüyeceğiz, kaç gün sürerse" dedi.
Berberoğlu'nun kararına CHP'den ilk tepki, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan gelmişti. Altay, kararın muhalefete gözdağı olduğunu belirtmiş ve bu karara karşı direneceklerini söylemişti. 
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olağanüstü toplantısının ardından açıklama yaptı: 

"Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların hapsedildiği bir durum yaşıyoruz. Yasa dışı yoldan eğer silah götürülüyorsa o kişlerin yargılanması gerekir. Hangi anlayışla hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak."

"Bunların hiçbiri hakim değil. Sadece Saray'ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. Yarın Saat 11:00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimdeki afişte sadece 'adalet' yazacak."

"Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar."

CHP İSTANBUL'A YÜRÜYECEK

CHP Kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüş için, "Yürüyüş Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verdi.

CHP İstanbul Örgütü bugün 11. 00'de Maçka Parkında olacak ve 24 saat Maltepe Cezaevinde nöbet tutacak.
CHP İstanbul İl Başkan Cemal Canpolat "Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımız, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır." dedi.

"KARARI DUYDUĞUMDA İNANAMADIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
CNN Türk'te katıldığı programda Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin, "Kararı duyduğumda inanamadım, 'Gerçek mi?' diye sordum. Enis Bey ile görüştüm morali iyi. 'Moralini iyi tut, senin hiçbir suçun yok' dedim." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu 'Ben yürüyeceğim, dileyen gelsin' dedi. 
 
Son Güncelleme: 15.06.2017 02:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.