Devret Bahçeli; Ülkücü hareketin adayı Sazak

1 Kasım seçimlerinde ağır yenilgi alan Milliyetçi Hareket Partisi'nde, Devlet Bahçeli ve ekibinin 14. seçimi de kaybetmesi camianın önde gelen isimlerini harekete geçirdi.

03 Kasım 2015 Salı 01:38
Devret Bahçeli; Ülkücü hareketin adayı Sazak






Devret Bahçeli; Ülkücü hareketin adayı Sazak

Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran gecesi hiçir şekilde hükümet ortağı olmayacağını ilan etmesinden sonra 1 Kasım'a gelinen süreçte AKP'nin tek başına iktidar olması MHP'de deprem etkisi yarattı. 17 yıldır Genel Başkanlık koltuğunda ouran Devlet Bahçeli'nin bu zaman zarfında 14. seçimini kaybetmesi ülkücü camiayı çileden çıkarttı.

MHP TABANI HAREKETE GEÇTİ

Bahçeli ve yönetimi olduğu müddetçe merkezi hükümette ve yerel yönetimlerde iktidar olma şansı kalmayacağını gören MHP camiası harekete geçti.

Camiada Meral Akşener ve Sinan Ogan isimleri konuşulurken muhalif isimler 22. dönem Eskişehir Milletvekili Süleyman Servet Sazak da karar kaldı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAMIŞTI!

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan ve Bahçeli'nin MHP'yi Meclis dışında  bırakacak 3 Kasım erken seçim kararına muhalefet ederek milletvekili adayı olmayan ve Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Süleyman Servet Sazak uzun yıllardır MHP'de her daim potansiyel lider adayı olarak görülüyordu.


Ülkücü camianın şehidi Gümrük ve Tekel eski Bakanlarından Gün Sazak'ın oğlu olan Süleyman Servet Sazak Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden Yüksel İnşaatı dünyanın sayılı taahhüt şirketleri arasına ismini yazdırmış başarılı bir işadamı ve yönetici.

Sazak soyadının birleştirici ve kucaklayıcı bir isim olmasından hareketle iş dünyasında, dış ilişkilerde ve bürokraside etkin bir konumu olan Süleyman Servet Sazak ile uzun süredir temas kuran MHP'nin güçlü isimleri  Sazak'ı Genel Başkan adaylığına ikna ederek, "Bunun büyük bir görev olduğunu ve ülkenin MHP'nin iktidarına ihtiyacı olduğunu" yineledi.

Baskılara direnemeyen Sazak'ın da harekete geçtiği ve Genel Merkez yönetimine muhalif tüm isimlerle temasa geçerek 1 Kasım seçim hezimetinden sonra Bahçeli yönetimini partiyi kongreye götürmesi için kamuoyu oluşturmaya başladı.

Camianın tüm saygın isimleri tarafından desteklenen Süleyman Servet Sazak'ın isminin gündeme gelmesinden sonra MHP'de seçim öncesi aday gösterilmemesi nedeniyle ismi konuşulmaya başlanan Meral Akşener ve diğer birçok MHP'li önemli ismin de Sazak'ın temaslarını takibe aldığı ve Sazak'la birlikte yürümek için arayışlara girdiği öğrenildi. (ÖZEL)

Süleyman Sazak, Süleyman Servet Sazak, MHP Genel Başkan adayı Sazak

Son Güncelleme: 03.11.2015 01:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.