HAYSAD: SABİM´i kaldırmak çok anlamsız

04 Aralık 2012 Salı 14:51
HAYSAD: SABİM´i kaldırmak çok anlamsız






ANKARA (CİHAN)- Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYSAD) Genel Başkanı İlhan Yetişgin, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM)´nin kaldırılması yönündeki taleplerin doğru olmadığını belirterek, Şikayet hakkını da bir kişinin elinden alırsanız, ruh halini biraz düşünün. SABİM´i kaldırmak çok anlamsız. dedi.

HAYSAD Genel Başkanı İlhan Yetişgin, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamına son veren Dr. Melike Erdem´in ailesine başsağlığı diledi. Yetişgin, olay ile ilgili ayrıntılar tam olarak bilinmeden önyargı ile hareket etmenin yanlış olduğunu vurguladı.

SABİM´in, hasta haklarını korumaya yönelik bir sistem olduğunu söyleyen Yetişgin, Her alanda bir şikayet mercii vardır. Hastalar ne yapsınlar, her şeyi Allah´a mı havale etsinler. Şikayet hakkını da bir kişinin elinden alırsanız, ruh halini biraz düşünün. SABİM´i kaldırmak çok anlamsız, ifade bile edilemez. diye konuştu.

Yetişgin, bazı hekimler ve odaların 'savunma almak' kelimesini bile hoş karşılamadığı eleştirisinde bulundu. Şikayet mekanizmasının, haklı ve haksızı tespit ettiğini kaydeden Yetişgin, İnsanlar bundan korkmamalı. Zaten şikayetlerin yüzde 90´ından fazlası da hekim lehine sonuçlanıyor. Davalarda da bu böyle. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.