Meclis Başkanı Çiçek: Yargının vereceği karara itibar etmek lazım

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Meclis Başkanı Çiçek: Yargının vereceği karara itibar etmek lazım






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal´ın ölümü ile ilgili hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunu değerlendirdi. Çiçek, Yargının vereceği karara itibar edip ona göre değerlendirme yapmak lazım. Bunun dışındaki her şey siyasi değerlendirmedir. dedi.

Cemil Çiçek, Meclis´te gazetecilerin sorularını cevapladı. Turgut Özal´ın ölümü ile ilgili hazırlanan rapor hakkında Çiçek, Bu konuda en yetkin ve sorumlu kuruluş raporunu savcılığa verdi. Bundan sonra yargı süreci ile alakalı. Yargının vereceği karara itibar edip ona gör değerlendirme yapmak lazım. Bunun dışındaki her şey siyasi değerlendirmedir. Ben de ona girmem. diye konuştu.

Çiçek, şöyle devam etti: Teknik olarak bir iddia ortaya atılmış. Bunu da inceleyecek olan organ Adli Tıp Kurumu'dur. Adli Tıp Kurumu da anladığım kadarıyla çok kapsamlı bir rapor verdi. Artık bunun üzerinde, ben konunun uzmanı değilim. Uzman olmadığıma göre, yargı sürecinin vereceği kararı beklemek lazım.

Hazırlanan raporun, Özal´ın ölümü ile ilgili tartışmaları sonlandırıp sonlandırmadığı yönündeki soru üzerine Çiçek, ''O biraz da bizim tartışma adabımız, üslubumuzla alakalıdır. Bitirmek istiyorsanız biter, bitirmek istemiyorsanız yeni bir tartışma başlatmış olursunuz. ifadelerini kullandı.

Cemil Çiçek, Yozgat´ta bir baraja isminin verilmesi ile ilgili ise Sürpriz oldu. Hiçbir bilgim yok. değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.