Kilis Merkezli 'yasa Dışı Dinleme' Operasyonu (3)

AVUKATTAN OPERASYON TEPKİSİ Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 27 polis arasında bulunan Kilis Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kenan Gök'ün avukatı Ömer Kayar gazetecilere...

06 Kasım 2014 Perşembe 18:25
Kilis Merkezli 'yasa Dışı Dinleme' Operasyonu (3)






AVUKATTAN OPERASYON TEPKİSİ
Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 27 polis arasında bulunan Kilis Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kenan Gök'ün avukatı Ömer Kayar gazetecilere açıklama yaptı. Adliye önünde konuşan Avukat Ömer Kayar, müfettiş raporuna dayanılarak düzenlenen baskınların bir algı operasyonu olduğunu ifade etti. Hukuksuzlukla karşı karşıya bulunulduğunu dile getiren Kayar şöyle konuştu:
"27 emniyet görevlisi arkadaşımız 13 ilden dün akşamdan itibaren Kilis'e getirilmişlerdir. Sabah 06.00’da Kilis adliyesine getirilerek ifadeleri alınmaya başlamıştır. Şimdiye kadar bir çok arkadaşın ifadesi alındı. İl dışından gelecek arkadaşlar da mevcut, yine bir algı operasyonu, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapmış olduğu soruşturma sadece mülkiye müfettişlerinin kendi açılarından düzenlemiş oldukları bir rapora dayandırılmaktadır. Ancak söz konusu operasyon ‘yasal dinleme’ olduğundan dolayı bir yargı kararına dayanmaktadır. Söz konusu arkadaşlar kendileri çağrılsaydı, tek tek ifadeye gelecek nitelikteki arkadaşlardır. Benim müvekkilim Kenan Gök, Kilis İstihbarat eski Şube Müdürüdür. Kendisi yıllarca Kilis’e hizmet etmiştir. Söz konusu dinleme kararları sadece Kilis’le bağlantılı değildir. Dinleme kararı alınırken, mahkemenin vermiş olduğu kararlar, bunun yanında TİB Başkanlığı'nın oluru, bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan olur aldıktan sonra yasal dinleme yapılmıştır. Söz konusu dosyada şu an müvekkillerimize; 'cemaatle bağlantınız var mı?', 'Herhangi bir örgütün içerisinde misiniz?' gibi sorular sorulmaktadır. Bu sorular bile soruşturma dosyasının ne kadar boş olduğunu göstermektedir. Biz Kilis adliyesinde bulunan hakim ve savcıların hukuki bir şekilde karar vereceklerini düşünüyoruz. Müvekkillerimizin her hangi bir suçla ilgisi irtibatı bulunmaktadır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.