Cansel Elçin; Çocuğum olunca onunla arkadaş olmayı isterim

VİZYONA kısa süre önce giren ‘Bizim Hikaye’ filminin başrol oyuncularından Cansel Elçin, Sabahattin Ali’nin hayranı olduğunu çekimlerin yapıldığı onun yattığı Sinop’taki eski cezaevindeki koğuşta çok duygulandığını...

12 Nisan 2015 Pazar 09:59
Cansel Elçin; Çocuğum olunca onunla arkadaş olmayı isterim






VİZYONA kısa süre önce giren ‘Bizim Hikaye’ filminin başrol oyuncularından Cansel Elçin, Sabahattin Ali’nin hayranı olduğunu çekimlerin yapıldığı onun yattığı Sinop’taki eski cezaevindeki koğuşta çok duygulandığını söyledi. Elçin, "Bir kitap yüzünden hayatlar zindan oluyor" dedi. Elçin, ileride çocuğu olduğunda nutuk çeken bir baba yerine onunla arkadaş olmayı istediğini anlattı.
Yasin Uslu'nun yönetmenliğini üstlendiği; yazdığı bir kitap nedeniyle 12 Eylül 1980 döneminde tutuklanan babasının iade-i itibar davası için mücadele eden arkasında eşi Nimet ve 3 çocuğunu bırakarak girdiği cezaevinde 3 yıl sonra ölen ‘İsmail’in dramını anlatan ‘Bizim Hikaye’ filminin başrol oyuncuları ‘Yeşilay’ dergisinin sorularını yanıtladı. Sinop, Trabzon ve Rize'de çekimleri yapılan filmin bazı sahneleri için İstanbul'un tarihi yarımadası da mekan olarak kullanıldı. Elçin, filmin, zorlu bir dönemin aile draması olduğunu, canlandırdığı ‘İsmail’ karakterini Nazi döneminde bir adamın çocuğuyla birlikte kaldığı hapishanede verdiği mücadeleyi anlatan Roberto Benigni’nin ‘Hayat Güzeldir’ (La vita e bela) diye bir filmindeki karaktere benzetti.
Filmin bir bölümünün tarihteki çok önemli şahsiyetlerinin kaldığı Sinop Cezaevi’nde çekildiğini belirten Cansel Elçin, rol gereği gördüğü işkence ve hapishane duvarlarının kendisini o geçmiş yıllara götürdüğünü belirterek, "Çekim esnasında yaşadığım zorlukları anlatmaktan bile utanıyorum. Ama o işkenceleri gerçekte yaşamış olanlar var. Zindana atılmışlar, sevdiklerinden uzaktalar, kurtulamayacaklarını bile bile bir neslin kurtuluşu için mücadele ediyorlar dört duvar arasında. Sahnelerim Sabahattin Ali’nin yattığı koğuşta çekildi. Onunu tüm kitaplarını okumuşumdur, hayranıyımdır. Ama bakıyorsunuz bir kitap yüzünden hayatları zindan oluyor" dedi.
"ALDIRMA GÖNÜL'Ü BEN DE SÖYLEDİM"
Sebahattin Ali’nin çekimlerin yapıldığı Sinop Cezaevi’nde ‘Aldırma Gönül’ şarkısının sözlerini de yazdığı hatırlatılınca “Ben de söyledim o türküyü. Filmde de zaten İsmail bir nevi 'Başın öne eğilmesin, ağladığın duyulmasın' demek istiyordu, hem kendine hem ailesine. Ve de asla; pes etme" dedi.
Elçin bir başka soru üzerine çocuğu olması halinde "Bunu yap, şunu yap" diyen baba olmayacağını anlatırken, "Ben onunla arkadaş olmayı isterim. Benim için onunla beraber hareket etmek önemli. Onunla beraber sorgularım; Şöyle mi yapsak, bunu yapsak diye, onu da çözüme dahil etmeye dahil ederim” diye ekledi.
Film oyuncularından Sera Tokdemir de, filmde genç, hem de saatler süren makyajla yaşlı göründüğünü hatırlatırken, "Gençken yaşlılığımı gördüm” dedi. Tokdemir, soru üzerine oğlu Boran’a öncelikle kendisine güvenmeyi öğrettiğini ve bu konuda yönlendirdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.