Ünlü isimlere ceza yağdı

Beş yıldır devam eden ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında mahkemeden ceza yağdı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 17:28
Ünlü isimlere ceza yağdı






Ünlü isimlere ceza yağdı

     Beş yıldır devam eden ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında mahkemeden ceza yağdı. Cenk Eren 6 yıl 3 ay, Gizem Karaca ve Çağatay Ulusoy 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Cemal Hünal, Yusuf Akgün, Ergun Taş, şarkıcı Cenk Eren ile DJ Nuri Kösem, Ayşe Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 34 kişi yargılanıyordu.

   Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın aktardığı bilgilere göre, ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy, 2011 Türkiye ikinci güzeli oyuncu Gizem Karaca, Cemal Hünal, Yusuf Akgün, Ergun Taş, şarkıcı Cenk Eren ile DJ Nuri Kösem, Ayşe Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 34 kişinin yargılandığı davada mahkeme 5 yıl sonra kararını açıkladı.

   Şarkıcı Cenk Eren hakkında uyuşturucu ticareti suçundan 6 yıl 3 ay, DJ Nuri Kösem ile Selin Boronkay hakkında ise 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.Oyuncu Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy ile Yusuf Akgün hakkında da uyuşturucu ticareti suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.Mahkeme Cenk Eren'e "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

   Ele geçirilen maddenin kokain olduğunu belirten mahkeme cezada artırım uygulayarak, 7 yıl 6 aya çıkardı. Cezada "iyi hal" indirimi de uygulayan mahkeme Cenk Eren'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.Sanıklara verilen cezalarla ilgili herhangi bir erteleme ve geri bırakma kararı uygulanmadı.

   Hapis Yatacaklar mı?

   Ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında karar 5 yıl sonra çıktı. 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca 1 yıl 9 ay, 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Cenk Eren ise 3 yıl 2 ay hapis yatacak.Ünlü isimlerin aldığı cezalar sonrası herkes aynı soruyu sormaya başladı: Ceza alan bu isimler hapse girecek mi? Haberler.com'a konuşan Avukat Ümit Timoçin, ünlü isimlerin cezalarının onanarak kesinleşmesi halinde hapiste kalacakları sürelere ilişkin bilgi verdi.

   Ünlü isimlerin gözaltında geçirdikleri sürelerin hapis cezalarından düşüleceğini söyleyen Timoçin, "Bu süreler cezaevindeki infaz süresince herhangi bir disiplin suçu almamaları ve iyi halle geçirmeleri halinde geçerli olacak" dedi.Timoçin, 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın 1 yıl 9 ay, 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Cenk Eren'in ise 3 yıl 2 ay hapis yatacağını söyledi.

   Avukat Timoçin, 4 yıl 2 ay ceza alan ünlü isimlerin normal şartlarda 2 yıl 9 ay 13 gün infaz süresi olduğunu söyledi. Timoçin "Ceza alan ünlülerin infaz süresinin son 1 yılını denetimli serbestlikle dışarıda geçireceklerini böylelikle gözaltında kaldıkları süre mahsup edilince yaklaşık olarak 1 yıl 9 ay 10 gün hapiste cezalarının infaz edileceği bilgisini verdi. Cenk Eren'in ise normal şartlarda koşullu salıverilme süresinin 4 yıl 2 ay olduğunu, bu sürenin son bir yılını denetimli serbestlikle geçirme ihtimali oluğundan yaklaşık 3 yıl 2 ay hapiste cezasını çekebileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.