H3N2 Virüsü Nedir? H3N2 Virüsünden nasıl korunulur?

Türkiye'yi yatağa düşüren H3N2 Virüsü aralık ayından bu yana etkisini gösteriyor. Sürekli büyüyen ve salgın halini alın H3N2 Virüsü d

05 Ocak 2014 Pazar 00:36
H3N2 Virüsü Nedir? H3N2 Virüsünden nasıl korunulur?






H3N2 Virüsü Nedir? H3N2 Virüsünden nasıl korunulur?

Türkiye'yi yatağa düşüren H3N2 Virüsü  aralık ayından bu yana etkisini gösteriyor. Sürekli büyüyen ve salgın halini alın H3N2 Virüsü domuz gribi olarak ta bilinen H1N1 ile karıştırılıyor.
H3N2 kendisini yüksek ateş, kas ağrıları, halsizlik. olarak gösteriyor. Vucut direncini kıran, yeni hastalıklara kapı aralayan virüsün yayılma hızı oldukça yüksek. Temas ve solunum yoluyla rahatlıkla geçebiliyor. Göz çevresindeki kızarıklıklar, göz sulanması, burun akıntısı ilk belirtiler. Grip gibi hafife alınmayacak kadar önemli. Yaşlı ve çocukları yatağa düşürüyor. Bu yüzden uzmanlar yaşlı ve çocukların bu günlerde sokağa çıkmaması konusunda uyarıyor.

ANTİBİYOTİK ETKİLİ DEĞİL

Grip, virüs kaynaklı bir hastalık olduğu için antibiyotik kullanımı da tedavide kullanılamıyor. Grip virüsüne etkili viral ilaçların da grip belirtileri görüldüğü ilk evrede kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde bu ilaçlarında tedavide çok etkin olamıyor. Bu sebeple gribe yakalanmamak için bazı önlemler almak, gribi tedavi etmekten çok daha kolay uygulanabiliyor. Grip virüsünden korunmak için, hastalık taşıyan kişilerle, hastalık süresince, yakın ilişkilerde bulunmamak ve grip aşısı olmak, grip virüsünden korunmaya oldukça yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra hijyen kurallarına dikkat etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmek bizi grip virüsünden büyük ölçüde koruyacaktır. Eğer grip virüsü kişiye bulaşmışsa iyileşme sürecinde mutlaka ilgili doktora görülmeli ve hastalık süresince istirahat etmelidir.


ENFEKSİYONA DİKKAT

- Grip ile nezle arasındaki farkı ancak doktor anlayabilir. Kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın.
- Hastalığın ilerleyen aşamasında bakteri enfeksiyonu gelişirse, doktor kontrolünde antibiyotik kullanılmalı.
- Antibiyotik seçimindeki önemli kriterler; bakterinin yerleşim yeri ve şiddetiyle hastanın yaşı ve kilosu.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.