AK Parti Emeklileri yeni gördü: Seçim beyannamesinde onlar var

CHP'nin 1 Haziran seçimlerinde emeklilere yönelik bayram ikramiyesi ve 13. maaş uygulamasına şiddet karşı çıkan AK Parti, erken seçim öncesi emeklilerin gönlünü almaya çalışacak.

16 Eylül 2015 Çarşamba 04:52
AK Parti Emeklileri yeni gördü: Seçim beyannamesinde onlar var






AK Parti Emeklileri yeni gördü: Seçim beyannamesinde onlar var

1 Haziran seçimlerinde CHP'nin emeklilere yönelik ekonomik iyileştirme paketine şiddetle karşı çıkan AK Parti, erken seçim beyannamesinde emekliler için yeni düzenlemeleri ön plana çıkardı. AK Parti, CHP gibi çifte maaş, bayram ikramiyesi yerine emekli maaşlarında iyileştirme, banka promosyonları ve kredi borçlarının ödenmesinde kolaylık gibi bazı çalışmaların üzerinde duruyor. AK Parti'nin CHP'den esinlendiği bir başka konu ise mevsimlik işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi var

AK PARTİ'NİN ERKEN SEÇİM VAADLERİ

Emekli maaşlarına zam, Emekli maaşlarına düzenleme

1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidar olmayı amaçlayan AK Parti, başarıya ulaşması halinde önce dar gelirli vatandaş için çalışacak.
Hazırlanan projeler seçim beyannamesinin de ana gündemi olacak.  Yönetim kadrolarını yenileyen AK Parti, gözünü tamamen 1 Kasım seçimlerine odakladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon, milletvekili aday listelerine son şeklini verirken, bir yandan da "Seçim Beyannamesi" hazırlanıyor.

ÇALIŞANA VE İŞSİZE DESTEK

Sözleşmeli memurlara kadro imkanı üzerinde çalışılıyor. Taşeron uygulaması daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak.

Özel sektörde 6 ay süreyle "İşbaşı Eğitim Programı"nda çalışacak kursiyerlere net asgari ücret ödenmesiyle ilgili proje hayata geçirilecek.

Esnek çalışma modelleriyle ilgili düzenleme çıkarılarak, istihdam teşvikleri yenilenecek.  İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları esnetilecek.
Yeni anayasa, çözüm süreci, yargı reformu ve dev projelerin yanı sıra, yeni beyanname bu kez "sosyal manifesto" şeklinde oluşturuluyor.

Başbakan Davutoğlu'nun, 21 Eylül'de, aday tanıtımı toplantısında açıklamayı planladığı beyannamede, emeklilere maaş zammı ve kredi ödeme kolaylığının yanı sıra, gençlere yönelik kapsamlı adımlar yer alacak.

Üniversite mezunlarına, iş buluncaya kadar maaş verilecek sistem üzerinde çalışılıyor. "Her evde bir sigortalı" projesi hayata geçecek.

Yükseköğretim öğrencileriyle birlikte mezunlara da yan dal ve çift anadal yapma imkanı getirilecek. Müracaat eden tüm öğrencilere "yurt", isteyen tüm öğrencilere "kredi" ve ihtiyaç sahibi olanlara "burs" sağlanacak.

Belli şartlarla gençlere, ücretsiz internet erişim imkanı sağlanacak. "Gençlik stüdyoları" ve "sanat evleri" ile sosyal imkan oluşturulacak.

TOBB başta olmak üzere meslek odaları, işveren kesimi, yerel yönetimler ve üniversiteler bir araya gelerek "mesleki ve teknik eğitim" açılımı yapılacak.

Emeklilerin beklentisi karşılanıyor

AK Parti, 1000 TL ile 1.100 TL arasındaki maaşları 1.100 TL'ye tamamlayacak.  1.100 TL'nin üstündekiler de, yıllık 1.200 TL'lik ek artıştan yararlandırılacak. Meclis açılır açılmaz adım atılacak.  Kredi borcu olan emeklilerin ödemelerinde kolaylık sağlanacak. Emeklilerin de banka promosyonlarından yararlanması sağlanacak.  SGK, bankalarla protokol imzalayacak. Devletin de belli oranda katkı sağlamasıyla emekliye promosyon ödemesi yapılacak. Rakamın 700 TL'yi aşması bekleniyor.

Son Güncelleme: 16.09.2015 04:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.