Bakan Elvan: Yollarımız kısa süre içinde açılır (2)

'YOLDAŞIMIZ VESAYET ODAKLARI, PARALEL MEDYA DEĞİLDİR' Merkez Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Karabük İl Başkanlığı kongresine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri...

09 Ocak 2015 Cuma 17:02
Bakan Elvan: Yollarımız kısa süre içinde açılır (2)






'YOLDAŞIMIZ VESAYET ODAKLARI, PARALEL MEDYA DEĞİLDİR'
Merkez Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Karabük İl Başkanlığı kongresine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Bakan Elvan, önlerine engeller çıkarıldığını, mayınlar konulduğunu, ancak milletin AK Parti'ye sahip çıktığını söyledi. "Bizim yoldaşımız milletimizdir, bizim yoldaşımız vesayet odakları, paralel medya değildir" diyen Elvan, şöyle devam etti:
"Bugün vesayetçi zihniyet, siyasi istikrarımızı, ekonomik istikrarımızı, partimizi bozmaya çalışan girişimlerde bulundu. Ama başarılı olamadılar ve olamayacaklar. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Bu millete karşı duran, bu milletin değerlerini ayaklar altına alan, demokrasimizi, siyasi iktidarımızı yok etmeye çalışan o kesimler elbette hesabını verecek ve vermeye de devam edecek inşallah."
Birilerinin yurt dışındaki bir takım mihraklarla, işbirlikçileriyle ülkenin istikrarını bozmaya çalıştığını ifade eden Elvan, "Biz bu vesayetçi zihniyetleri yoldaş olarak edinmedik. Bizim yoldaşımız milletimizdir. Bizler her zaman mazlumun yanında olduk. Hiçbir zaman zalimin yanında olmadık. Zalimlere karşı da sürekli mücadele içinde olduk. 12 yılda çok önemli gelişmeler oldu. Tüm dünya bu ülkenin sesini duydu. Türkiye geliştikçe gelişti, güçlendikçe güçlendi. Bu güçlü Türkiye'den rahatsız olan içeride ve dışarıda kesimler var. Bunlar başarılı olamadılar ve olamayacaklar. Sizin o güçlü desteğiniz sürdükçe, hep 'milli irade' dediğiniz sürece Türkiye güçlenmeye devam edecek" dedi.
BAKAN IŞIK: ŞAPKAMIZI ALIP GİTMEDİK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise milletin refahını, devletin ve ülkenin itibarını yükseltme vaadiyle iktidara geldiklerini, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Ancak birilerinin önlerine engel koyduğunu, bir sürü darbe girişimiyle karşılaştıklarını belirten Bakan Işık, "Korkmadık. Şapkamızı alıp gitmedik. O teşebbüslerin hepsini bertaraf ettik" dedi.
Bugünlerde partilerine yönelik yolsuzluk üzerinden yürütülen bir algı operasyonu olduğunu savunan Bakan Işık, şöyle devam etti:
"İstiyorlar ki AK Parti'ye mensup insanlar başını öne eğsin. Bu yolsuzlukla ilgili atılan çamur AK Parti'ye yapışsın ve millet AK Parti'den desteğini çeksin. Hiçbiriniz buna boyun eğmeyin. Yolsuzluk kanser hücresi gibidir. Çok hızlı yayılır. Bünyeleri zayıflatır ve çökertir. Sonuçta o bünyenin ölümüne sebep olur. Yolsuzluğun yapıldığı bir ülkede gayri safi yurt içi hasıla 233 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkar mı? İhracat 36 milyar dolardan 160 milyar dolara çıkar mı? Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 300 dolardan 11 bin dolara çıkar mı?"
'YOL İLE YOLSUZLUK BİR ARADA OLMAZ'
Türkiye'de 1 yılda 123 kilometre tünel açıldığını, 79 yılda 6 bin 100 kilometre duble yol yapılırken, 12 yılda 17 bin 500 kilometre duble yol yapıldığına vurgu yapan Işık, şöyle konuştu:
"Kaynaklar yola gidiyor, yolsuzluğa gitmiyor. Kaynakların yolsuzluğa gittiği dönemleri biliriz. Kaynaklar yolsuzluğa gittiğinde kamu bankaları batar, 22 banka batar milletin sırtına 40 milyar dolar yük biner. Her biriniz başınızı dik tutun. Yol ile yolsuzluk bir arada olmaz. Yolsuzluk yapılsaydı Türkiye sanayisi bu kadar hızlı bir büyüme yaşayamazdı. Yolsuzluk yapılsaydı IMFnin kapısında 3 kuruş dilenen bir ülke olurdu. IMF'ya borcu ödedik, hatta onlara kredi açan bir ülke konumuna geldik. Yolsuzluğun yapıldığı bir ülkede bunlar olmaz. Elbette içimizde yanlış yapan olursa onun da hesabını görmek bizim boynumuzun borcudur. Bugüne kadar nasıl yollarımızı ayırdıysak, yanlış yapanla birlikte yürümez, yollarımızı ayırırız."
 
FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.