Hakan Fidan Aday Adaylığı'nı neden geri çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert eleştirilerine neden olan AK Parti Aday Adaylığı Hakan Fidan'ın başını ağrıttı. Fidan sürpriz bir kararla adaylık sürecini sona erdirdi

09 Mart 2015 Pazartesi 19:40
Hakan Fidan Aday Adaylığı'nı neden geri çekti






Hakan Fidan Aday Adaylığı'nı neden geri çekti


Milli İstihbarat Teşkilatı eski Müsteşarı Hakan Fidan akşam saatlerinde önemli bir kararla gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ikinci kez toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Hakan Fidan yeniden MİT'e müsteşar olarak atandı.

Kabine toplantısı sonrasında basına açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ak Parti milletvekilliği adaylığını geri çeken Fidan'ın yeniden MİT'e atandığını söyledi.

Arınç, Hakan Fidan'ın adaylıktan çekilme kararını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü, Davutoğlu'nun da konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişare ettiği ve kararın bu şekilde alındığını ifade etti.

Bülent Arınç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 'Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır'



AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Hakan Fidan, sürpriz bir karar aldı ve başvurusunu geri çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başından ayrılmasını eleştirdiği Hakan Fidan, aday adaylığı başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Fidan, “Gördüğüm lüzum üzerine, aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan’ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine dönmesi bekleniyor.

Başbakanlık kaynaklarına göre, Fidan'ın adaylıktan çekilmesi Başbakan tarafından uygun bulundu. Cumhurbaşkanı ile istişare edildi.
Son Güncelleme: 09.03.2015 19:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
guluten 2015-03-10 14:54:59

hakan bey tayyip beyin fırçalarından fazla nasibini aldı galiba artık türkiyede partili bir mit müsteşarı var. keşke göreve geri dönmek yerine başka bir önemli mevkiye getirilseydi. keşke hiç aday olmasaydı çok daha iyi olurdu. sayın fidan çok önemli görevlere imza attı etrafımız ateş çemberi haline gelmişken milletvekilliği gibi sıradan insanların yapabileceği bir işe talip olmasını aklım almadı hiç