Kurtulmuş: Diyanet İşleri Başkanımız doğru olanı yapmıştır

Nedim KOVAN- Mücahit GÜREL/ÜNYE (Ordu), () - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kamuoyunda tartışmalara yol açan makam aracını iade edeceği yönündeki açıklamasına değinerek, “Diyanet...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:59
Kurtulmuş: Diyanet İşleri Başkanımız doğru olanı yapmıştır






Nedim KOVAN- Mücahit GÜREL/ÜNYE (Ordu), () - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kamuoyunda tartışmalara yol açan makam aracını iade edeceği yönündeki açıklamasına değinerek, “Diyanet İşleri Başkanımız böyle bir karar almışsa gerçekten doğru olan budur. Madem aracını iade etmek istiyor, dolayısıyla onun kararına burada saygı duyarız. Bunun polemik konusu yapılmasını da doğru bulmayız” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş milletvekili adayı olduğu Ordu’da seçim çalışmalarını bugün Ünye ilçesinde sürdürdü. Atatürk Parkı’ndaki Ünye Belediyesi sosyal tesislerinde partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş hükümet tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Çözüm sürecine de değinen Kurtulmuş, "Türkiye 30 yıldır bu memlekette devam eden, bu memlekette yaklaşık 40 bin insanın ölümüne, 7 bin insanımızın da şehit olmasına vesile olan terör meselesini Türkiye geride bırakıyor. 1.2 trilyon dolar Türkiye’ye maliyeti olan büyük bir meseleyi geride bırakıyor. İnşallah her türlü engellemelere, her türlü provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak. Milletimizin istediği istikamette, birlik içerisinde milli bir proje olarak çözüm sürecini sona erdirecek” dedi.
Daha sonra Ünye ilçe merkezinde esnafı ziyaret eden Numan Kurtulmuş, Mustafa Rakım Efendi parkında vatandaşlarla birlikte çay içerek simit yedi. Gazetecilerin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in tartışmalara yol açan makam aracını iade edeceğine ilişkin açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, “Diyanet İşleri Başkanımız böyle bir karar almışsa gerçekten doğru olan budur. Madem aracını iade etmek istiyor dolayısıyla onun kararına burada saygı duyarız. Bunun polemik konusu yapılmasını da doğru bulmayız” diye konuştu.
HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN
Çözüm süreciyle ilgili bir soruya da cevap veren Numan Kurtulmuş, Türkiye’de 77 milyonun tamamının artık barış istediğini, Türkiye’nin her tarafından çözüm sürecine halkın destek verdiğini ifade ederek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDPlilere de seslenerek şunları söyledi:
"HDP’lilere sayın Demirtaş’a ve diğer arkadaşlarımıza dostça söylüyoruz. Çözüm süreci millete mal olmuş bir süreçtir. Bu millet 40 yıllık bu derin problemini, ağır problemi çözmek mecburiyetindedir. Seçimde üç tane oy eksik alalım, üç tane oy fazla alalım bunun çözüm süreci ile hiçbir ilgisi yoktur. Burada çözüm süreci üzerinden bir takım sorunlar çıkartarak ya da bir takım sorunların çıktığını ima eden sözler söyleyerek oy devşirmeye kalkmasınlar. Bunun Türkiye'ye gerçekten hiçbir faydası olmaz, bunun halka büyük zararı olur. Dolayısıyla kampanyalarında başka şeyler söylesinler. Bu milletin 77 milyonun tamamı Türkiye’de artık barış istiyor. Silah ortamında, kavga ortamında, çatışma ortamında çocuklarının, evlatlarının yaşamasını istemiyor. Anneler daha fazla çocuklarını teröre kaptırmak istemiyor. Türkiye geleceğini terörün prangaları altında yaşamak istemiyor. Bundan kurtulmak Doğu’daki, Güneydoğu Anadolu’daki, Karadeniz’deki Türkiye’nin her tarafındaki halkımız büyük destek veriyor. Artık istiyor ki bu ülkede kardeş kanı dökülmesin. Dolayısıyla yok kalp krizi geçirdi, yok aksadı falan bunları söyleyerek üç beş tane oy fazla almak istiyorlarsa boşuna bir gayrettir. Buradan bir sonuç çıkmaz. Çözüm sürecinin sahibi de, çözüm sürecinin yürütücüsü de çözüm sürecinin gerçekten her bakımdan muhatabı da milletin tamamıdır, 77 milyonun tamamıdır. Dolayısıyla herkes aklını başına alsın, herkes samimi olsun. Burada biz daha fazla analar ağlasın istemiyoruz."
Numan Kurtulmuş daha sonra ilçede ziyaret ve incelemelerine devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.