Nazif Okumuş'tan Devlet Bahçeli analizi: Siyasi ididası kalmadı

MHP İstanbul eski milletvekillerinden gazeteci yazar Nazif Okumuş, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirirken önemli tesbitlerde bulundu. Okumuş, alınan sonuçlarla artık partinin Bahçeli ile yürüyemeyeceğinin ortaya çıktığını söyledi

10 Kasım 2015 Salı 12:05
Nazif Okumuş'tan Devlet Bahçeli analizi: Siyasi ididası kalmadı






Nazif Okumuş'tan Devlet Bahçeli analizi: Siyasi ididası kalmadı

Milletçi Hareket Partisi İstanbul eski Milletvekillerinden gazeteci yazar Nazif Okumuş, 1 Kasım seçimlerinin ardından gelinen süreci değerlendirdi.  MHP’nin 1 Kasım’daki ağır yenilgisinin sebebi olarak Devlet Bahçeli’yi gösterdi. Okumuş, "Halk Bahçeli’yi cezalandırdı. Kimse kafasını kuma gömmesin" dedi.

ARTIK BAHÇELİ İLE MHP YÜRÜYEMEZ

1 Kasım’da büyük hüsrana uğrayan MHP’de kongre sesleri yükseliyor. MHP eski genel başkan yardımcısı ve İstanbul eski Milletvekili Nazif Okumuş, partinin artık Bahçeli ile yürüyemeyeceğini savunarak, acilen seçimli bir olağanüstü kurultay kararı alınması gerektiğini dile getirdi.

VEBALİ BÜYÜK OLUR

Bahçeli’nin, 7 Haziran’da halkın verdiği mesajı alamadığını söyleyen Okumuş, "Halk, MHP’nin de içinde olduğu bir iktidar istiyordu. Ancak Türkiye’nin en hayati meselesini seçim gecesi, ‘Bize gelmeyin’ diyerek tıkayan Bahçeli’yi halk cezalandırdı. Dolayısıyla 2 milyon seçmen MHP’yi değil Bahçeli’yi cezalandırdı. Hala bunu görmek istemiyorlar. Bunu görmek istemezlerse korkarım ki bu ceza daha da artar ve korkarım ki MHP bir daha toparlanamaz hale gelebilir. Bunu yapmaya ne Devlet Bahçeli’nin ne de etrafındaki konuşamayan, yüreğindeki feryadı ortaya koyamayan arkadaşlarımızın hakkı var ve bunun vebali çok büyük olur. Kimse kafasını kuma gömmesin. Bahçeli ve yönetimi acilen bir değerlendirme yapıp seçimli bir olağanüstü kurultay kararı almalıdır" dedi.

BAHÇELİ HEYECANINI KAYBETTİ

Bahçeli’nin, MHP’yi bir hedefe götürebilecek mücadele azminden çok uzak kaldığını vurgulayan Okumuş, "Zaten Bahçeli’nin siyaset ile ilgili iddiasının da kalmadığı uzun zamandır ortada idi. Bu heyecanını kaybetmiş, ülkeyi yönetme yerine, partideki varlığını daha çok önemseyen bütün varını yoğunu genel başkanlığa endeksleyen birinin ülke adına yapacağı bir şey yoktur. Dolayısıyla artık MHP’de genel başkan olmasının bir anlamı da yoktur. Parti delegelerine ve yönetimine, partideki emek veren yüz birlerce üyeye ben bunu hatırlatırım" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 10.11.2015 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.