Orman ve Su İşleri Bakanı, Seferihisar'da Hıdrellez kutlamasına katıldı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - AK Parti'den milletvekili adayı olduğu İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Seferihisar'ın Beyler Köyü'ndeki Hıdrellez Şenliği'ne katıldı. Hıdrellezin...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 17:10
Orman ve Su İşleri Bakanı, Seferihisar'da Hıdrellez kutlamasına katıldı






Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - AK Parti'den milletvekili adayı olduğu İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Seferihisar'ın Beyler Köyü'ndeki Hıdrellez Şenliği'ne katıldı. Hıdrellezin baharı müjdeleyen bereket günü olarak anıldığını söyleyen Eroğlu, köylülere arıcılık sertifikaları dağıttı. Bu arada şenliğe katılan Bakan Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu, topuklu ayakkabıyla ormanlık alanda yürümekte zorlanınca yalın ayak yürüdü, köylüleri selamladı.
AK Parti'den aday olduktan sonra seçim çalışmalarına katılmak için kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Seferihisar'ı ziyaret etti. Burada Beyler Köyü'ndeki Hıdrellez Şenliği'ne da katılan Eroğlu, köylülere hem ormanı kullanımı hem de sulama müjdeleri verdi. Eroğlu şunları söyledi:
"Baraj gölet sulama, vatandaşa ormandan gelir getirecek tüm hususlar yapılacak. Destek verirsek, istikrar devam ederse, Türkiye de gelişir büyür. Bugün sizin hıdrellezinizi kutlamaya, sizlerle kucaklaşmaya geldik. İnşallah her sene bu hıdrellezi birlikte kutlarız. Hıdrellez baharı müjdeleyen bereket günü olarak anılır. Hızır (A.S.) ile İlyas'ın (A.S.) bir araya gelerek kutladığı güzel bir gündür. Burası eski orman köyü. Özellikle bu köyü biz de çok seviyoruz. Çeşitli baraj ve gölet sulaması için gelmiştim. Seferihisar Barajı'nın üretim hatlarının yenilenmesi için defalarca geldik. Seferihisarımız dünyanın en güzel ilçesi. Burası da tabiat harikası bir köy. Bu köye gelen ilk bakan benim sanırım. Bundan sonra İzmir'in hizmetkarı olarak her zaman yanınızda ve hizmetinizde olacağız." 
BAKAN'IN EŞİ YALINAYAK YÜRÜDÜBu arada Bakan Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu da şenliğe katıldı. Aracından erken inen Hatice Eroğlu, ormanlık alanda yokuştan indiği sırada topuklu ayakkabılarıyla yürüyemedi. Bunun üzerine ayakkabılarını eline alan Eroğlu yalınayak yürümek zorunda kaldı. Köylüleri de bu şekilde selamlayan Hatice Eroğlu, böyle bir alana geleceklerini belmediği için hazırlıksız yakalandığını, bununu için böyle çözüm bulduğun anlattı. Köylü kadınlar da, Hatice Eroğlu'na el işi süslemeler ve eşarp hediye etti.

FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.