Savcı şehit edilirken, Sezgin Tanrıkulu telefona çıkmamış

CHP'li Sezgin Tanrıkulu teröristlerin ısrarlı görüşme talebine "Partim zarar görür" diyerek hayır demiş. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu bizzat Tanrıkulu'nu aramış ama telefonuna çıkmamış

03 Nisan 2015 Cuma 02:28
Savcı şehit edilirken, Sezgin Tanrıkulu telefona çıkmamış






Savcı şehit edilirken, Sezgin Tanrıkulu telefona çıkmamış



Çağlayan Adliyesi'ndeki kanlı terör saldırısı sırasından hukukçular olayın kan dökülmeden sona ermesi için insanüstü bir çaba harcerken CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Partim zarar görür" diyerek görüşme talebini reddetmiş.

Tanrıkulu, görüşme talebinin ortaya çıkmasından sonra derin bir sessizliğe gömülürken İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adliyesi'nde şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Salihoğlu, yazılı açıklamasında, 31 Mart 2015 günü, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın çalışma odasında görevini ifa etmekteyken, 2 silahlı terörist tarafından rehin alması ve uzun süren görüşmelere rağmen teröristlerin teslim olmayıp cumhuriyet savcısını şehit etmesiyle ilgili olarak yazılı, görsel ve sosyal medyada bazı haberler çıktığını hatırlattı.

Başsavcı Salihoğlu, teröristlerin görüşmek istediği Sezgin Tanrıkulu'na ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini söylediğini, fakat gelmediğini ve telefona çıkmadığını aktardı. Salihoğlu'nun konu ile ilgili açıklaması şu şekilde oldu:

SEZGİN TANRIKULU TELEFONA ÇIKMADI

"Olayın başından sonuna kadar cumhuriyet başsavcılığımız ve emniyet birimleri, koordineli ve birlikte hareket etmişlerdir. Öncelikle herhangi bir silah kullanılmaksızın ve kimseye zarar gelmeksizin rehin alma eyleminin sonlandırılması amaçlanmıştır. Bu bağlamda, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır.

Teröristlerin görüşmek istediği Sezgin Tanrıkulu, kendisine ilk ulaşıldığında, 'adliyeye geleceğini' belirtmesine rağmen, adliyeye gelmediği gibi, kendisine ulaşılmak istendiğinde de telefonlara çıkmamıştır. Görüşme devam etmekteyken, savcımızın odasında peş peşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir."
Son Güncelleme: 03.04.2015 02:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.