Fatma Eylül Koca Avrupa Şampiyonu oldu

37 kiloda rakiplerini deviren Fatma Eylül Koca katıldığı ilk uluslararası yarışmalarda kendini gösterdi. Antrenörlüğünü Altuğ Solak'ın yaptığı Fatma Eylül Koca, Bartın'a bir yılda iki şampiyonluk birden kazandırdı.

07 Ekim 2017 Cumartesi 19:29
Fatma Eylül Koca Avrupa Şampiyonu oldu






Fatma Eylül Koca Avrupa Şampiyonu oldu

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda Türk sporcu Fatma Eylül Koca Altın Madalya alarak şampiyon oldu. Fatma Eylül Koca daha önce Mersin'de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası'nda 1. olmuştu. Konya Seydişehir Ortakaraören kökenli yıldız sporcu Fatma Eylül Koca, federasyon tarafından gelecek vaad eden tekvandocular listesinde bulunuyor.

37 kiloda rakiplerini deviren Fatma Eylül Koca katıldığı ilk uluslararası yarışmalarda kendini gösterdi. Antrenörlüğünü Altuğ Solak'ın yaptığı Fatma Eylül Koca, Bartın'a bir yılda iki şampiyonluk birden kazandırdı. Fatma Eylül Koca Antalya'da düzenlenen yarışmalarıda 2017 Türkiye Şampiyonu olmuştu

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMUŞTU

Avrupa Taekwondo Federasyonu (WTE) tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ve 42 ülkeden 467 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda ikinci gün geride kalırken, Türkiye adına 8 sporcu madalya mücadelesi verdi.

İkinci gün tatamiye çıkan sporculardan; kızlarda 37 kiloda Fatma Eylül Koca ile erkekler 41 kiloda Zeynel Fırat Tanrıverdi altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.
Kazanılan madalyalarla ilgili konuşan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin; "Macaristan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyona'sında Zeynel Fırat Tanrıverdi ve Fatma Eylül Koca altın madalya kazanarak bize çifte gurur yaşattı. 42 ülkenin katıldığı şampiyonanın düzenlendiği Budapeşte'de İstiklal Marşımızı 2 kere dinlettirmenin ve Ay-yıldızlı bayrağımızı 2 kere göndere çektirmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizi her kategoride gururlandırmaya devam ediyoruz. Başarıda en alttan en üste emeği geçen herkesi kutluyor, müsabakası olan diğer sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

Şampiyonanın üçüncü gününde 9 Türk taekwondocu daha madalya için ter dökecek.

49 kiloda Ömer Yasin Orhan, 53 kiloda Bedirhan Akdeniz ve Oğuz Tokgöz, 57 kiloda Gökhan Emre Kesgin ve İbrahim Uğur Kanburoğlu ile bayanlar 44 kiloda Şefika Çakal, 47 kiloda Işıl Zafer ve Esma Nur Ersoy ile 51 kiloda Beyzanur Malkoç tatamiye çıkacak.

Son Güncelleme: 07.10.2017 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.