3'üncü kütüphaneyi Iğdır'da açtılar

Suat DENİZ/IĞDIR, () - MAVİ Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (MAPUDER), 3'üncü kütüphanesini Iğdır'daki Mehmet Çavuş İlk ve Ortaokulu'nda açtı. Sinop ve Bilecik'e birer kütüphane açan MAPUDER, bu kez sınır kenti Iğdır'daki...

29 Mayıs 2015 Cuma 11:32
3'üncü kütüphaneyi Iğdır'da açtılar






Suat DENİZ/IĞDIR, () - MAVİ Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (MAPUDER), 3'üncü kütüphanesini Iğdır'daki Mehmet Çavuş İlk ve Ortaokulu'nda açtı.
Sinop ve Bilecik'e birer kütüphane açan MAPUDER, bu kez sınır kenti Iğdır'daki öğrencileri sevindirdi. Kent merkezindeki 12 derslikli 384 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Mehmet Çavuş ilk ve ortaokuluna bir kütüphane kuran MAPUDER'in düzenlendiği açılış törenine Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, okul müdürü Gökhan Şafak, öğrenciler, veliler ve MAPUDER Başkanı Emre Kurt ve dernek üyeleri katıldı. MAPUDER Başkanı Emre Kurt, Oruç Gül adının verildiği kütüphanede 2 bin kitap bulunduğunu belirtti. Kurt şunları söyledi:
"Amacımız çok okuyan nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak. Elimizden geldiğince öğrenciler için okullarda kütüphane oluşturuyoruz. Kütüphanelerin açılışı sırasında çocukların gözünde gördüğümüz mutluluk bizi daha çok çalışmaya yönlendiriyor. Öğrenciler için sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenliyoruz."
Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, okullardaki kütüphane eksikliğinin giderilmesine katkı sağlayan MAPUDER'in yöneticilerine teşekkür etti. Hakan Cirit, "Okuyan, öğrenen toplumdan hiçbir zaman zarar gelmez. İnsanın başına ne gelirse cahillikten gelir. Çocuklarımızın ufkunu genişletmek için kütüphaneyi açan MAPUDER'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.