TEOG Nakil sonuçları açıklandı, 18 bin kontenjan açıldı

Çocuklarının tercihleri dışında farklı okullara yönlendirilmesine karşı çıkan aileler için MEB geçtiğimiz hafta TEOG yerleştirme kurbanları için nakil imkanı tanıyan düzenlemeye gitti.

27 Eylül 2014 Cumartesi 01:57
TEOG Nakil sonuçları açıklandı, 18 bin kontenjan açıldı






TEOG Nakil sonuçları açıklandı, 18 bin kontenjan açıldı


Temel Öğretimden Orta Öğretime geçiş sırasında yaşanan kargaşa yüzbinlerce öğrenci ailesini etkiledi. Çocuklarının tercihleri dışında farklı okullara yönlendirilmesine karşı çıkan aileler için MEB geçtiğimiz hafta TEOG yerleştirme kurbanları için nakil imkanı tanıyan düzenlemeye gitti. TEOG sistemine göre yapılan nakil başvurularının yerleştirme sonuçları açıklandı..

18 BİN KONTENJAN AÇILDI


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine göre yapılan nakil başvurularının yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleriyle Türkiye genelinde 18 bin 14 ilave kontenjan açıldı.

İstanbul'da 2 bin 794, Ankara'da bin 939, İzmir'de 791 olmak üzere 18 bin 14 ilave kontenjan boşaldı.

Bundan sonraki nakil işlemleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre haftalık olarak yapılmaya devam edecek. Öte yandan neticelenmemiş nakil dilekçeleri ise sonlandırıldı. Nakil başvurusunda bulunmak isteyen veliler, haftaya pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri kayıtlı oldukları okul idaresine yeni bir dilekçeyle müracaat edebilecek.



Son Güncelleme: 27.09.2014 01:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.