Amerika'dan Ankara'ya acil çağrı; YPG'yi vurmayın

Rusya'nın ardından Amerika da, Türkiye'nin terör örgütü YPG mevzilerine yönelik bombardımanı acilen durdurmasını isteyen açıklamalar geldi. ABD, daha önce YPG'li teröristlere havadan silah yardımı yollamıştı.

14 Şubat 2016 Pazar 00:29
Amerika'dan Ankara'ya acil çağrı; YPG'yi vurmayın







Amerika'dan Ankara'ya acil çağrı; YPG'yi vurmayın

Suriye'de son durum, Terör örgütü YPG'nin Suriye Türkmenleri'ne yönelik katliam girişimi ve Azez'e yönelik saldırılarını durdurmayı amaçlayan Ankara'nın topçu atışı Rusya'dan sonra Amerikalı'ları da çileden çıkardı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'den Türk güçlerinin obüslerle terör örgütü YPG mevzilerini vurmasının ardından açıklama geldi.

ANKARA BOMBARDIMANI DURDURSUN

AFP haber ajansının aktardığına göre ABD, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi.

Kirby açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz ve tüm taraflarda yükselen tansiyonu düşürmek için çalışıyoruz.'

TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD'E ODAKLANIN

Reuters haber ajansı da ABD'nin Türkiye ve Suriye'deki Kürtleri geri adım atması ve 'ortak tehdit' olan IŞİD'e odaklanması konusunda uyardığını aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapılan top atışlarının angajman kuralları ihlali sonucu olduğunu söylemişti.
Son Güncelleme: 14.02.2016 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.