Ankara'da öğrenciler YÖK'ü protesto için yürüdü

06 Kasım 2012 Salı 23:56
Ankara'da öğrenciler YÖK'ü protesto için yürüdü






ANKARA (CİHAN)- Ankara'da Eğitim-Sen üyesi öğretim üyeleri ve bir grup üniversite öğrencisi, YÖK'ü protesto için Kızılay'a yürüdü.

Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde toplanan öğrenci ve Eğitim-Sen üyesi öğretim üyeleri 'YÖK'e, YÖK düzenine yeni YÖK Yasa Taslağı'na hayır' yazılı bir pankart açarak yürüyüşe geçti. Cemal Gürsel Caddesi'ni ve Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatan grubun yürüyüşü Sakarya Caddesi'nde son buldu.

'YÖK'e hayır', 'YÖK kalkacak üniversiteler bizimle özgürleşecek' gibi sloganlar atan grup adına yapılan açıklamada, YÖK'ün miadını doldurduğu konusunda herkesin hemfikir olduğu, YÖK'ün 'Yeni bir Yükseköğretim Yasasına Doğru' adlı taslakla yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı iddia edilerek, bu taslakla üniversitelerin kaldırılmadığı gibi üniversitelerin ticarethane, öğrencilerin de müşteri haline getirileceği öne sürüldü. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.