Aysal: Kupayı iade kararı Beşiktaş'ındır, tebrik ederim

14 Temmuz 2011 Perşembe 17:30
Aysal: Kupayı iade kararı Beşiktaş'ındır, tebrik ederim






Siyah-beyazlı kulübü tebrik ettiğini açıklayan Aysal, adli makamların elindeki bilgileri Federasyona iletmesi gerektiğini söyledi. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetici Abdürrahim Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Aysal, basın mensuplarının şike soruşturması ile ilgili sorularını cevapladı. Takımların artık ciddi bir reform sürecine girmesi gerektiğini vurgulayan Aysal, "Federasyonumuz gerekli her türlü çalışmayı yapıyor ve onların aldıkları kararlar ve uygulayacakları yöntemlere de itimadımız var. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde bu karanlık devirden çıkar ve futbolun coşkusunu tekrar aynı heyecanla yaşarız. Futbol, hepimizin paylaştığı, hepimizin içinde bulunduğu dünya... Bu dünyayı biz tekrar yenileyerek, hepimiz için yaşanılır bir hale getirmek zorundayız. Bunun için de biz kulüpler elimizden gelen her şeyi yapacağız ve yapmalıyız" dedi. 

SAVCILIK BİLGİLERİ FEDERASYONA İLETMELİ 
Basın mensuplarının soruları üzerine Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimin çok zor ve ciddi bir dönemde iş başına geldiğini açıkladı. Federasyonun üzerine düşen görevin çok ağır olduğunu belirten Başkan Aysal, "Onlar da bunun bilincinde, adımlarını son derece dikkatli atıyorlar. Bunu kulüpler olarak anlayışla karşılamak durumundayız. Aceleci olmayacağız. Federasyona güveniyoruz. Ama burada adliyenin ve savcılığın federasyonun elini güçlendirmek için elindeki bilgileri süratle federasyona iletmesi konusunda da ısrarlıyız" diye konuştu. 

Basın mensuplarının liglerin başladığı 5 Ağustos'a doğru zamanın giderek daraldığını hatırlatması ve sürecin daha da mı zorlaşacağı sorusu üzerine Aysal şöyle konuştu: Katiyetle zorlaşıyor. Ama bizler burada zorlukları çözmek için varız. Onun için seçiliyoruz. Federasyon başkanımız da bu konuda çok deneyimli bir insan. Yönetim de böyle. Ama burada vurgulayarak tekrarlamak istiyorum adli otoritelerin ellerindeki imkânları ve bilgileri süratle iletmelerini rica ediyorum. Türk sporuna yapacakları en büyük yardım bu olacaktır. ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı federasyona iade etme kararı ile ilgili soru üzerine Aysal, konunun tamamen Beşiktaş'ın tasarrufunda olduğunu belirtti. Aysal şöyle konuştu: Bu tamamen Beşiktaş'ın tasarrufudur eğer böyle düşündülerse böyle uygulama kararı aldılarsa kendilerini tebrik ederim.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.