Burseya Dağı'na Türk bayrağı çekildi: Tüneller başlarına yıkıldı

Türk askeri Afrin ve Kilis'e hakim olan Busereya Dağı'na bayrak çekmesi batı basınında geniş yankı buldu. Terör örgütü yandaşlarının "TSK buraya giremez" diyerek propaganda yaptığı Busereya Dağı'na Türk bayrağı çekilirken, mayın temizleme çalışmaları da devam ediyor.

28 Ocak 2018 Pazar 19:48
Burseya Dağı'na Türk bayrağı çekildi: Tüneller başlarına yıkıldı






Burseya Dağı'na Türk bayrağı çekildi: Tüneller başlarına yıkıldı


Terör örgütü PKK'nın güvendiği tüneller adeta başına yıkıldı. Burseya Dağı'nda Amerikan güçlerinin verdiği teknik destekle, Fransız beton şirketinin Halep'ten yolladığı çimento ile inşa edilen mevzi ve sığınaklar havadan kullanılamaz hale getirildi...

Afrin’de destan yazan Mehmetçik stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nın en yüksek noktasına Türk bayrağını dikti.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 9’uncu gününde devam ediyor. Afrin’de destan yazan Mehmetçik stratejik Burseya Dağı'nın en yüksek noktasına Türk bayrağını dikti.

PYD SINIRA YENİ PAÇAVRALARINI ASTI

Terör örgütü PYD, Telabyat gümrük binasına beş flama birden astı. İki gün öncesinde gümrük binasında temizlik yapan terör örgütü üyeleri, Afrin'deki Burseya dağının düştüğü bugün de aynı noktaya beş flama astı.

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'nin karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad ilçesine, terör örgütü PYD ve YPG'yi temsil eden beş farklı flama astı. Telabyat gümrük binası üzerinde görüntülenen terör örgütü üyelerinin, uzun süre sonrasında Telabyad'da görülmeyen hareketlilik içerisinde bulunmaları dikkat çekiyor.

BAKAN ZEYBEKCİ: 'ALINAMAZ, GEÇİLEMEZ, YAPILAMAZ' DEDİLERİ DAĞI YERLE BİR ETTİK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, "Alınamaz, geçilemez" denilen Burseya Dağı'nın alındığı belirterek, "Benim Mehmedimin önüne bugüne kadar hangi beton çelik siper dayanmış ki? Hepsini yerle bir ettiler. En güvendikleri, 'Alınamaz, geçilemez, yapılamaz' dedikleri dağ bugün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında yerle bir edilip geçildi. Aslanlarımız oradan deldiler, geçtiler. Hedeflerine kadar gidecekler bunu açıkça söyledik" dedi.
AK Parti Pamukkale 2. Olağan İlçe Kongresi, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Uğur Gökbel'in tek aday olduğu kongreyi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ile çok sayıda partili izledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kongrede yaptığı konuşmada Suriye Afrin'de süren 'Zeytin Dalı Harekatı'na değindi. Zeybekci, 'Alınamaz' denilen Burseya Dağı'nın ele geçirildiğini belirtip, "Oradaki o hainler, onların ağababaları, onları besleyenler, onları oraya dikenler betonlardan ve çelikten siperler yapmışlar. Benim Mehmedim'in önüne bugüne kadar hangi betonlar, çelikler dayanmış ki? Hepsini yerle bir ettiler, gittiler. En güvendikleri 'Alınamaz, geçilemez, yapılamaz' dedikleri dağ, bugün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında yerle bir edilip, geçildi. Aslanlarımız oradan deldiler, geçtiler. Hedeflerine kadar gidecekler, bunu açıkça söyledik. Bizi oyalayıp durdular, 'Bunlar Fırat'ın batısına geçmesinler' dedik. 'Tamam geçmeyecekler' dedikleri o yer temizlenecek. Mümbiç temizlenecek. Türkiye'nin güneyinde sınırlarımızın tamamında Türkiye'ye yan bakan bütün o leş kargalarının, akbabaların yuvaları yerle bir edilecek, onlar da geldikleri yerlere gönderilecek" dedi.

"ORADA HER MİLLETTEN SOYSUZ VAR"

"Operasyon bölgesinde şu an her milletten soysuz var" diyen Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her milletten; Amerikan vatandaşı, Alman vatandaşı, İngiliz vatandaşı, Avusturya vatandaşı var. Her renkten soysuz var. Çanakkale'deki gibi her renkten var. Hani, Türkiye oraya hızlı bir şekilde girsin, çıksın da sonra ayrılsın da tek dertleri o. 10 bin kilometre mesafeden geleceksin, seni hiç ilgilendirmeyen bir konuda, orada benim kuyumu kazacaksın ondan sonra karşıma geçeceksin pişkin pişkin diyeceksin ki; 'Buradan bir an önce çık.' Bu millet nereye, ne zaman, ne şekilde gireceğini de ne zaman çıkacağını da gayet iyi bilir. Sen merak etme, kimseden buyruk almadık. Kimseden de buyruk almayacağız."

Bakan Zeybekci konuşmasının sonunda Afrin'deki Türk askerleri için bütün salondakilere ayakta Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmet'e Mektup" şiirini okuttu.

Zeytin Dalı harekatının ardından gümrük binasında yaşanan hareketliliğin nedenin ise korunma amaçlı kontrol noktalarının olduğu tahmin edilirken, yeni asılan beş flamanın ise Burseya Dağı'nın düşmesinin hemen ardından çekilmesi dikkat çekti.

Son Güncelleme: 28.01.2018 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.