Çanakkal'de Deprem: Eceabat'ı deprem 2. kez salladı: 4.8

Sabaha karşı 04.24'te 4.4 büyüklüğünde depremle uyanan Çanakkale'liler aradan geçen bir saat sonra 05.39 sıralarında 4.8 büyüklüğünde depremle büyük panik yaşadılar..

24 Temmuz 2015 Cuma 05:57
Çanakkal'de Deprem: Eceabat'ı deprem 2. kez salladı: 4.8






Eceabat'ta deprem fırtınası: 4.8

Son dakika deprem, Çanakkale'de deprem, Eceabat'ta deprem, Gelibolu'da deprem, Lapseki'de deprem,

Çanakkale Eceabat'ta meydana gelen depremler korku ve paniğe neden oldu. Sabaha karşı 04.24 sularında 4.4 büyüklüğünde depremle uyanan Eceabat sakinleri
YENİ UZMANLARDAN KORKUTAN UYARI YENİ
ardından gelen 4.8 şiddetindeki depremle sokaklara döküldü. İlk depremin ardından evlerini boşaltan vatandaşlar, 3.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının ardından beklenmedik büyüklükte ikinci bir sarsıntı ile neye uğradığını şaşırdı. Bigalı Kocadere yakınlarındaki deprem sonrası vatandaşlar evlerini boşaltarak beklemeye başladı

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ikinci dalga 4.8 büyüklüğündeki depremin yerin 1.05 KM derinliğinde meydana geldiğini duyurdu. Deprem Çanakkale merkez olmak üzere Tekirdağ sahillerine kadan çok geniş bir alanda hissedildi. Birincisinden daha şiddetli hissedilen ikinci depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ÇANAKKALE ECEABAT'TA DEPREM

Çanakkale deprem, Eceabat Deprem, Son dakika deprem, Çanakkale'nin Eceabat ilçesi yakınlarında meydana gelen deprem büyük korku ve paniğe neden oldu.

Sabaha karşı 04.24 sıralarında meydana gelen deprem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından 4.4 büyüklüğünde ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Kocadere yakınlarındaki depremin yerin 11.6 KM derinliğinde oluştuğunu açıkladı.
YENİ UZMANLARDAN KORKUTAN UYARI YENİ
Kocadere, Büyük Anafarta ile Arıburnu üçgeni arasındaki deprem Karabeyli, Lapseki, Gelibolu, Adatepe, Güzeltepe'de de hissedildi.

Sabah ezanına yakın saatlerde meydana gelen deprem sırasında vatandaşlardan bazıları geceyi evlerinden çıkarak beklemeyi tercih etti.

VATANDAŞ SOKAKTA SABAHLADI

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'nde, saat 04.26'da meydana gelen 4.3 şiddetindeki depremin ardından yine merkez üssü Eceabat olan saat 05. 39'da 4.8 şiddetinde depremden sonra vatandaşlar sokaklarda sabahladı. Yaşanan iki depremin ardından vatandaşlar soluğu Esenler Mahallesi'ndeki Özgürlük Parkı'nda aldı. Parktaki çimlerin üstüne serdikleri yatak ve yorgan ile sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyen vatandaşlar büyük korku yaşadı.

ÇADIRDA SABAHLADILAR

Depremden sonra korkudan evlerine giremeyen bazı vatandaşlar da parkta çadır kurdu. 4.8 şiddetindeki depremin ardından babası Gökhan Doğan'ın (42) kurduğu küçük çadırda tulum içinde sabahlayan 9 yaşındaki Akın Efe Doğan ise deprem sırasında çok korktuğunu söyledi. Öte yandan Eceabat'ta artçı sarsıntılar devam ediyor.



Deprem sonrası can ve mal kaybı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu arada bir yıl önce 25 Mayıs ve 14 Temmuz 2014 tarihlerinde aynı bölgede 4.1 büyüklüğünde iki ayrı deprem daha meydana gelmişti
Geçtiğimiz yıl 25 Mayıs gecesi de 4.6 büyüklüğünde depremle sarsılan Eceabat sakinleri geceyi sokakta geçirmişti.

Aynı tarihte Eceabat açıklarında saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Saat 03.07'de ise Yunanistan'ın Aynoroz yarımadası yakınlarında 4.6 büyüklüğünde depremle sallanmıştı.

YENİ UZMANLARDAN KORKUTAN UYARI YENİ



Son Güncelleme: 24.07.2015 06:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
olcay kahraman 2015-07-24 07:44:13

çok sallandık ikinci depremde ailecek dışarı kendimizi zor attık deprem merkezi çanakkale mi neresi olduğu acil bir hat olsa daha iyi olmaz mı