Kaçak askerler yakalandı, Muğla Ula yakınlarında çatışma çıktı, 10 asker yakalandı

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu oteli basan askerlerden 9'u Muğla'nın Ula ilçesi yakınlarında Akyaka'da yakalandı. Halen iki kaçak askeri yakalama çalışması sürüyor. 1 askerin ise akibeti bilinmiyor

31 Temmuz 2016 Pazar 23:58
Kaçak askerler yakalandı, Muğla Ula yakınlarında çatışma çıktı, 10 asker yakalandı







Kaçak askerler yakalandı, Muğla Ula yakınlarında çatışma çıktı

Son Dakika Haberleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan özel MAK'a bağlı kaçak 12 askerin aranması sürerken Akyaka ve Ula bölgesinde 16 ayrı noktada jandarma komando birlikleri sevk edildi. Köylülerden gelen bilgi üzerine yapılan operasyonda çatışma çıktı. 12 darbeci askerden 9'u yakalandığı bildiriliyor.  Yakalanan askerlerden biri Yüzbaşı Ergün Şahin olduğu belirlendi..

Yakalanlar arasında suikast timinin komutan Binbaşı Şükrü Seymen'in de bulunduğu açıklandı. Seymen'in adı FETÖ'cü subaylar listesinde bulunuyordu.
Yakalanan darbeci askerlerin Çetibeli jandarma komutanlığına götürüldüğü öğrenildi.

TRT muhabiri, canlı yayında 10 askerin yakalandığını duyurdu, rütbeli bir jandarma subayı ise yakalananların sayısının 9 olduğunu açıkladı.


MISIR TARLASINDA SU KANALI İÇİNDE YAKALANDI

Kaçak 12 suikastçı askerin yakalanması için düzenlenen operasyon zor arazi koşullarına rağmen gece yarısı tamamlandı. Kısa süreli bir çatışmanın ardından teslim ol çağrısına olumlu yanıt veren askerlerden bazıları teslim oldu. Bölgede halen arama tarama çalışması sürüyor.



Kaçak 12 Askerden 5'nin Muğla Ula ilçesinde yakalandığı bildirildi. TRT'de yer alan canlı olarak yayınlandı. Akyaka yakınlarında çembere alınan kaçak askerlerin bir bölümü Şirinköy'de yakalandı. 12 kişi olduğu bildirilen silahlı askeri grubun daha fazla olabileceği ifade ediliyor. En son bir fırandan silah zoruyla ekmek alan kaçak askerlerin bugün vatandaşların ihbarıyla yakalandığı öğrenildi. Askerlerin yakalanması için vatandaşların 16 ayrı ihbarı olduğu bildiriliyor.
Mısır tarlasına inen iki gencin 10'a yakın asker gördüğü ihbarı üzerine bölgeye helikopterle komandolar indirildi. Halen bölgede aramalar sürüyor.
x


ZIRHLI ARAÇLARLA GÖTÜRÜLDÜ

Yakalanan askerlerin sayısı konusunda bilgi henüz netleşmedi. Köylüler ilk gördükleri asker sayısının 5, daha sonra ise 8 olduğunu belirterek yakalanan kişi sayısının da 8 ya da 9 kişi olabileceğini söylediler. Zırhlı araçlara bindirilerek götürülen darbeci askerlerin çatışmayla yakalandığı öğrenildi.



15 gün boyunca 40 KM kaçtılar

İçmeler'den Ula'da yakalandıkları bölgeye uzanan 40 KM'lik yolu dağlardan yürüyerek ve elektrik direkleri ile denize kıyı şeridi takip ettiği belirlendi. Erdoğan'ın kaldığı oteli basarak çok sayıda polisi şehit eden suikast timini yakalamak için Bingöl ve Denizli'den de özel ekiplerin getirildiği öğrenildi.
Nevzat Kolkesen adlı vatandaş, askerlerin tek sıra halinde yürüyürek ormana doğru giderken gördüğünü söyledi. Köyün içinde geçen askerlerin gündüz uyuduğu gece ise kaçışlarını sürdürdüğü belirlendi.

YAKALANAN ASKERLERİN İSİMLERİ

Gece yarısı düzenlenen operasyonda yakalanan kaçak askerlerin isimleri ise şöyle: Binbaşı Şükrü Seymen ile yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk ve üsteğmenler Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması için operasyonlar günlerdir aralıksız devam ediyordu.



DARBECİ FİRARİ ASKERLER İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik 'teslim olun', çağrılarında bulunmaya başladı. Firari askerleri gördüğünü ile süren Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı esker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

"İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda 'Biz tatbikat yapıyoruz' dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir."

Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, "Altlarında kamuflaş vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler" dedi.
Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi. Operasyon yapan ekipler sık sık 'teslim olun' çağrısında bulunurken, bölgeyi çembere almaya çalışıyor

HER YERDE ARANIYORDU...

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan sonra kaçan 12 darbeci suikastçi askeri arama operasyonları sürdürülüyor. Yakalanan 9 asker sorgulanırken halen firarda olduğu bildirilen 2 kişinin bölgede olduğu kesinleşti. Darbeci askerlerden birinin ise kayıp olduğu açıklandı.
Son Güncelleme: 01.08.2016 01:10
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.