Kocaeli ve Sakarya'da suç örgütüne operasyon

29 Kasım 2012 Perşembe 18:19
Kocaeli ve Sakarya'da suç örgütüne operasyon






KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli ve Sakarya'da faaliyet gösteren bir suç örgütüne düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin, çıkan tartışma sonucu örgüt elemanı arkadaşını tabancayla öldürdüğü belirlendi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan duyum ve yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, liderliğini Ş.C. isimli şahsın yaptığı Kocaeli ve ilçesi Kandıra ile Sakarya'da faaliyet gösteren suç örgütünün, haksız kazanç elde etmek amacıyla örgüt kurma, tehdit, cebir ve tefecilik suçlarının işlendiği tespit edildi. Çalışmalarını tamamlayan ekipler, Kocaeli, Kandıra ilçesi, Sakarya ve Sapanca ilçesinde eş zamanlı yapıtlığı operasyon sonucunda 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şahısların üzerlerinde, adreslerinde, müştemilatlarında ve araçlarında yapılan aramalar sonucunda, 1 adet ruhsatsız 7.65 mm. tabanca, 14 adet muhtelif çapta tabanca mühimmatı, 134 gram esrar maddesi, çok sayıda senet, 4 adet borçlu listesi, 2 adet tapu senedi ele geçirildi.

Aynı soruşturma kapsamında, 26 Kasım 2012 tarihinde örgüt elemanları arasında maddi anlaşmazlık nedeniyle çıkan tartışma sonucunda S.C.'nin diğer örgüt elemanı S.C.'yi tabanca ile ateş etmek suretiyle öldürdüğü tespit edildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan S.C., N.E., Ş.C., G.C., T.G. ve M.D. isimli şüpheliler adliyeye sevk edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.