Lavrov: Suriye sınırına Patriot yerleştirilmesine karşı çıkmadık

04 Aralık 2012 Salı 19:34
Lavrov: Suriye sınırına Patriot yerleştirilmesine karşı çıkmadık






BRÜKSEL (CİHAN)- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirilmesine karşı çıkmadıklarını fakat tehlikenin abartılmaması gerektiğini söyledi.

NATO Rusya Konseyi toplantısının ardından açıklama yapan Lavrov, Rusya'nın Türkiye'nin kendisini savunma hakkına saygılı olduğunu belirtti. Lavrov, NATO'nun Türkiye'ye Patriot yerleştirmesine karşı olmadığını belirterek, Ama tehlikenin abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. diye konuştu.

Rus bakan, NATO ve Rusya'nın, Suriye krizinin silahlı güçlerle çözülemeyeceği konusunda hemfikir olduğunu da sözlerine ekledi.

Füze kalkanı projelerine de değinen Lavrov, bu konudaki görüş ayrılığını devam ettiğini fakat istişarelerin süreceğini dile getirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.